Extrema dreta
Política 26/10/2023

Jorge Campos exigeix a Xisco Cardona que deixi el seu escó

El diputat nega cap "crisi interna" al partit d'extrema dreta

ARA Balears
2 min
Jorge Campos

PalmaEn la crisi de Vox Balears, algunes fonts apuntaven que el diputat del partit al Congrés, Jorge Campos, estava al darrere de la rebel·lió del grup autonòmic davant l'executiva, encara que fonts properes al dirigent ho negaven. Sigui com sigui, el diputat ja s'ha pronunciat dues vegades respecte de la polèmica. La primera, per advertir el Govern que no descartaven la comissió de seguiment de l'acord de governabilitat, després que el PP es negàs a donar suport a una proposició no de llei (PNL) de Vox per l'aplicació de la lliure elecció de llengua a les escoles, motiu pel qual Vox va votar en contra del sostre de despesa. La segona ha arribat aquest dijous, després que el diputat del Parlament, Xisco Cardona, hagi anunciat que deixa el grup parlamentari de Vox i passarà a ser no adscrit per "dignitat". Campos li ha exigit que entregui també l'acta de parlamentari.

En una entrevista a esRadio recollida per Europa Press, Campos ha assegurat que la situació del partit s'ha "reconduït". La majoria del grup balear de Vox va plantar-se contra les directrius de la direcció estatal del partit de facilitar l'aprovació del sostre de despesa al Govern, mentre que Cardona es va mantenir disciplinat amb Madrid, encara que va votar el mateix que la resta de diputats per no evidenciar les discrepàncies internes. Finalment, l'executiva estatal ha tancat files amb els seus diputats autonòmics, pel descontentament de Cardona, que, molest perquè no l'hagin protegit (el varen arribar a apartar com a portaveu adjunt) ha decidit deixar el grup parlamentari.

"El que alguns anunciaven com a crisis internes de la formació no són crisis", ha exposat Campos: "Hi ha bona sintonia amb la direcció estatal". Segons Campos, "Vox està fent una bona feina al Parlament, s'ha arribat a uns acords històrics i ara cal que es compleixin". Respecte de Cardona, ha insistit que si ha aconseguit l'acta de diputat i també la de regidor a l'Ajuntament de Maó ha estat "gràcies a Vox", i per això li ha reclamat que torni l'acta.

stats