Política 23/02/2015

Pujol es nega a donar més explicacions i ataca l'oposició: "Això no és seriós, no penso respondre res més"

L'exdirigent nacionalista es ratifica en la primera compareixença al Parlament del 26 de setembre i en la declaració davant el jutge de finals de gener. "Em sembla inútil discutir en base a insinuacions", sosté

Oriol March / Joan Serra
2 min
Jordi Pujol, acompanyat del seu advocat, es dirigeix a la sala del Parlament on ha de comparèixer / FRANCESC MELCION

BarcelonaJordi Pujol, expresident de la Generalitat, ha assegurat aquest dilluns a la comissió d'investigació parlamentària que estudia el frau fiscal i la corrupció política que no ha tingut ni té res a veure amb cap cas de corrupció. "He donat la informació que havia de donar", ha apuntat. És per això que ha indicat que no té intenció de respondre cap de les preguntes que plantegi l'oposició en el marc de la seva compareixença. "Això no és seriós, si ens basem en el diuen, diuen, diuen", ha assenyalat cap al final de la intervenció.

Tot i no voler respondre, Pujol ha anat interrompent les preguntes del diputat Oriol Amorós (ERC) sobre els seus anys de govern. "Estic molt tranquil amb els meus 23 anys com a president", ha insistit l'expresident d'honor de CiU. Posteriorment també ha tingut una enganxada amb Jordi Terrades, diputat del PSC, que li ha preguntat sobre els negocis dels seus fills i de l'origen de la fortuna oculta a l'estranger. "Em sembla inútil discutir en base a insinuacions", ha indicat Pujol.

Pujol ha arribat acompanyat del seu advocat, Cristóbal Martell, i s'ha disculpat per la "crispació" que es va donar "en alguns moments" de la seva intervenció al Parlament del 26 de setembre. En aquella compareixença, l'expresident de la Generalitat va renyar els diputats per les seves preguntes sobre els casos de corrupció que afecten la seva família.

"Estricte" en les seves declaracions d'Hisenda

Tota l'oposició en bloc l'ha acusat d'aportar documentació innecessària per justificar la fortuna oculta a l'estranger, que molts portaveus parlamentaris han vinculat a Banca Catalana o bé a presumptes casos de corrupció. "Sempre he estat estricte en les meves declaracions d'Hisenda", ha considerat l'expresident de la Generalitat. També ha negat tenir diners a l'estranger.

"Aquests 23 anys seran judicats positivament"

Pujol ha tancat la seva compareixença amb un breu apunt. Ha negat que no hagi volgut declarar a la comissió, tal com li han retret els diputats, ha lamentat la falta de "consistència" de les preguntes -verbalitzada amb l'expressió "diuen, diuen, diuen..."- i ha reivindicat la seva obra de govern. "Del que estic segur és que aquests 23 anys seran judicats positivament", ha afegit Pujol després d'una hora i 28 minut de compareixença.

stats