Política 28/07/2020

Javier Maroto exigeix a Pedro Sánchez que faci canviar d'opinió el Regne Unit

El senador popular assegura que les Balears i les Canàries són segures sanitàriament

Ivan Martin
2 min
Maroto ha estat acompanyat pel president dels populars Balears, Gabriel Company.

MaóEl Partit Popular ha desembarcat aquest dimarts a Menorca per carregar contra la gestió del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i la presidenta del Govern balear, Francina Armengol. Les decisions de l'executiu britànic i les xifres d'atur han centrat les declaracions dels dirigents de la formació conservadora.

Així, el portaveu del grup parlamentari popular al Senat, Javier Maroto, ha exigit a Sánchez que aconsegueixi fer rectificar el govern de Boris Johnson en la seva intenció de prohibir els vols a les Balears i imposar una quarantena a tots els viatgers procedents de l'estat espanyol. "Sánchez ha estat incapaç d'explicar que a les Illes Balears i les Canàries hi ha menys coronavirus i infectats que al Regne Unit. Li demanam que aconsegueixi que reculin, però cal que ho faci des de la convicció i no es deixi menysprear. Actualment, el president espanyol és menys que un zero a l'esquerra a Europa", assenyala.

El dirigent popular també ha recordat les propostes de la formació per incentivar l'activitat turística: "Volem un IVA molt reduït per a les dues pròximes temporades i que els ERTO s'estenguin fins al desembre de 2020 o la primavera del 2021". D'altra banda, sobre la destrucció d'un milió de treballs l'últim trimestre, Javier Maroto ha demanat un pla de xoc "seriós" que prevegi l'eliminació d'obstacles fiscals, burocràtics i laborals en la creació de llocs de feina.

Qui també ha visitat Menorca és el president del PP de Balears, Gabriel Company, qui ha instat Francina Armengol a "no amagar-se" darrere la figura de Pedro Sánchez. "La nostra economia depèn del Regne Unit i Alemanya, i vàrem avisar que era incomprensible la inacció de l'executiu amb el mercat alemany, i més tenint en compte que els principals empresaris d'aquest país els tenim aquí. Hem perdut una gran ocasió per apropar-nos a Merkel a través d'ells", explica.

Per últim, i en relació amb l'operació de la Fiscalia Anticorrupció contra la cúpula de l'Autoritat Portuària de Balears (APB), Company creu que Armengol hauria d'assumir la responsabilitat del nomenament de Joan Gual de Torrella com a president de l'ens, i s'ha mostrat partidari d'"apartar els afectats de la primera línia, ja que seria el més coherent, perquè l'APB no pot estar paralitzada i per netejar la imatge de la Guàrdia Civil entrant a les oficines de les diferents illes".

stats