Política 01/03/2020

Jaume Font abandona aquest dimarts la política amb una darrera pregunta al Parlament

Després de 16 anys com a diputat autonòmic, l'actual president i portaveu d'El Pi presentarà la seva renúncia

Ara Balears
2 min
Jaume Font: “No volem una baixada de calçons, sinó igualtat per als ciutadans de Balears”

PalmaEl president i portaveu d'El Pi, Jaume font, abandonarà aquest dimarts la política activa després de 16 anys com a diputat autonòmic i formularà la seva darrera pregunta al ple del Parlament balear. Abans de presentar la renúncia a la seva acta de diputat, el veterà polític demanarà a la presidenta del Govern, Francina Armengol, "quin grau d'optimisme li desperten les Illes Balears de 2023", segons ha informat l'agència Efe.

Amb aquesta pregunta, Font posa punt final a la seva vida política, que va començar l'any 1983, quan va ser escollit regidor de l'Ajuntament de sa Pobla per Convergència Poblera. El 1991, una vegada al PP, va ser batle de sa Pobla i el 1993, senador per Mallorca. Més tard va ser conseller al Consell de Mallorca i el 2003, membre del Govern balear amb el PP de Jaume Matas.

El febrer de 2011 va renunciar al seu escó com a diputat del PP i va fundar El Pi. Ara, amb el seu comiat, ha creat la necessitat de convocar un congrés per escollir qui serà el nou líder del partit, que té tres representants al Parlament autonòmic. A més, la formació haurà d'escollir nou portaveu parlamentari.

En la jornada d'aquest dimarts, l'escàndol dels menors tutelats pel Consell de Mallorca tornarà a debat. El portaveu de Vox, Jorge Campos, pretén saber si la presidenta balear va conèixer els casos d'explotació sexual infantil quan va ser presidenta de l'Executiu insular, atès que l'actual consellera d'Afers Socials, Fina Santiago, assegura que els fets es remunten al 2010.

Per la seva banda, el líder del PP, Gabriel Company, demanarà a Armengol si creu que la seva política d'habitatge està donant resposta al problema que hi ha a les Illes. Pel que fa a les iniciatives parlamentàries, la cambra acollirà aquest dimarts el debat de la presa en consideració d'una proposició de llei perquè es derogui la Llei de memòria i reconeixement democràtics de les Illes Balears, anunciada per Vox.

stats