Vox vol derogar la Llei de memòria democràtica, però no ho diu

El partit d'extrema dreta presentarà una proposició de llei en el ple del Parlament del pròxim dimarts

Vox presentarà una proposició de llei en el ple del Parlament del pròxim dimarts per derogar la Llei de memòria democràtica. Així ho han fet públic aquest dimecres els representants de Podem i el PSIB després de la reunió de la junta de portaveus parlamentaris, perquè el diputat de Vox, Jorge Campos, ni tan sols ha fet menció d'aquesta iniciativa.

En canvi, Campos sí que ha criticat la visita del senador Vicenç Vidal al CEIP Gabriel Comas i Ribas d'Esporles en horari lectiu, mentre que la Conselleria d'Educació no ho permet als diputats d'extrema dreta. De fet, aquesta serà una de les preguntes que farà Vox al conseller Martí March en el pròxim ple. A més, el partit d'extrema dreta ha presentat una denúncia a inspecció educativa pel que considera un cas d'adoctrinament a l'IES Emili Darder, després que es fes pública una gravació d'una classe de Valors Ètics. Cal recordar que Educació va indicar que aquest enregistrament és il·legal.

Educació afirma que la gravació feta a una classe d'un institut de Palma és il·legal

La portaveu del PSIB, Sílvia Cano, ha assenyalat que la iniciativa del partit d'extrema dreta és "una ofensa a la memòria de les víctimes del franquisme". A més, Cano ha instat el PP que "es posicioni de manera coherent". "Molts dels articles de la Llei de memòria democràtica tenen el consens del PP i els demanam que no es deixin arrossegar per l'extrema dreta, perquè aquesta proposició de llei és per blanquejar el feixisme", ha subratllat.

EDICIÓ PAPER 21/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF