Futbol formatiu
Política 12/03/2024

Jaume Bauzà: "Si no saps comportar-te, no vagis al camp de futbol a veure el teu fill"

El conseller ha presentat una iniciativa per sol·licitar més presència policial als recintes esportius

ARA Balears
1 min
Un instant d'un partit de futbol de base / MARC ROVIRA

PalmaEl conseller de Turisme, Cultura i Esports, Jaume Bauzà, ha demanat als pares dels infants que juguen a futbol a les Illes Balears que "si no saben comportar-se, no vagin a veure'ls". Aquesta resposta de Bauzà arriba després de l'increment de casos de violència física i verbal que s'està vivint als camps de l'Arxipèlag els darrers mesos. "Molts pares es pensen que els seus fills són 'messis' o 'ronaldos' i tenen actituds intolerables quan van a veure'ls jugar", ha destacat el conseller.

Bauzà ha registrat una iniciativa per sol·licitar més presència policial als camps de futbol i desenvolupar un pla pilot per identificar amb més facilitat aquelles persones que es comportin incívicament quan veuen un partit. A més, ha destacat i lamentat que aquests episodis de violència no es viuen en altres esports i que s'ha de treballar per erradicar-los del món del futbol.

En aquest sentit, el diputat de Vox, Sergio Rodríguez, ha criticat que aquests episodis de violència es viuen fins i tot més a la grada entre pares que en el terreny de joc i que aquest fet "embruta" la imatge de l'esport balear i el converteix en un espai no apte ni adequat per als infants per culpa dels seus propis pares. Amb això, ha exigit al Govern de les Illes Balears que prengui mesures contundents i que si és necessari tancar camps i jugar a porta tancada, ho facin, per tal de garantir que els recintes esportius siguin un "espai segur" per als més petits.

stats