Política 05/02/2015

Tania Sánchez, després d'anunciar que deixa IU Madrid: "No. No entrarem a Podem"

Anuncia, però, la confluència amb Guanyem i el partit liderat per la seva parella sentimental, Pablo Iglesias, a l'ajuntament de Madrid. La seva idea és impulsar a contrarellotge la mateixa confluència a la Comunitat de Madrid, però Podem ja ha avançat que no renunciarà a la seva marca

Mariona Ferrer I Fornells
2 min
Tania Sánchez (centre) acompanyada de l'exmembre del comitè de política federal d'IU Hugo Martínez i l'exdiputada a l'Assemblea de Madrid María Espinosa durant la roda de premsa a Madrid per explicar per què abandonen IU. EFE

Madrid"No canviem un carnet per un altre. Trenquem el cadenat d'IU a Madrid al canvi i a la unitat popular". Aquest és el missatge que ha volgut transmetre aquest dijous en roda de premsa la fins fa poques hores candidata d'IU a la Comunitat de Madrid, Tania Sánchez, i parella sentimental de Pablo Iglesias. Després de setmanes de pugnes amb la direcció regional del partit, Sánchez va decidir dijous al vespre comunicar que renunciava l'acta de diputada a l'assemblea de Madrid per impulsar un nou partit. Com ho farà, és encara una incògnita.

Acompanyada d'Hugo Martínez, portaveu de la seva campanya a la Comunitat i exmembre del Consell de Política Federal d'IU, i de Maria Espinosa, que també ha renunciat a l'acta de diputada d'IU a l'assemblea de Madrid, Tania Sánchez ha defensat que la seva decisió és per fer "un pas endavant pel canvi a Madrid" i que a partir d'ara es posen a treballar a "contrarellotge" per vestir una candidatura d'unitat popular per concórrer a les eleccions.

La fórmula és presentar-se a l'ajuntament de la capital espanyola juntament amb Podem i Guanyem Madrid, que la setmana passada van tancar un acord de confluència amb la creació d'un "partit instrumental" que no porti les sigles de cap dels dos. I pel que fa la Comunitat de Madrid, crear una estructura similar que serveixi de "confluència per al canvi" i "guanyar al PP". Això sí, Tania Sánchez ha volgut deixar clar que no té cap intenció d'unir-se a la formació liderada per Pablo Iglesias. "No. No entrarem a Podem", ha dit taxativament en una roda de premsa celebrada al 'coworking' on va presentar-se davant dels mitjans el cercle de Podem Cultural, Utopic.us. Pablo Iglesias ha estès aquest dijous la mà al sector crític d'IU a la Comunitat de Madrid.

stats