Política 09/06/2015

Esquerra Unida avisa Podem que junts poden guanyar les eleccions espanyoles

La coalició considera una "desgràcia" que el partit d'Iglesias no participi en una candidatura d'unitat

Joan Rusiñol
1 min
El portaveu parlamentari de l'Esquerra Plural José Luis Centella. EFE

MadridL'exemple de les eleccions municipals ha donat aire a Esquerra Unida per intentar construir amb altres forces d'esquerres una candidatura d'unitat per a les eleccions espanyoles del novembre. L'exemple, entre d'altres, de Barcelona en Comú evidencia, segons el portaveu al Congrés, José Luis Centella, pot imposar-se al PP i al PSOE i arribar a la Moncloa. Un toc d'alerta a Podem que ja ha anunciat que té la intenció de concórrer als comicis generals amb les seves sigles.

"Tot allò que no sigui guanyar serà una desgràcia", ha assegurat aquest dimarts Centella després de la Junta de Portaveus a la cambra baixa. Una desgràcia, matisa, per als ciutadans que hauran de continuar amb la "sortida antisocial de la crisi" que, a parer seu, defensa el bipartidisme tradicional espanyol.

El dirigent comunista ha alertat Podem que, si no suma amb altres partits d'esquerra en una llista conjunta, "haurà de retre comptes a la ciutadania". IU ha assumit ja oficialment l'aposta per la confluència que, des de fa temps, defensa el seu candidat a la presidència del govern espanyol, Alberto Grazón. Aquesta voluntat d'unir esforços ha provocat tensions dins del partit, de forma especial amb la federació madrilenya que no va voler formar part d'Ahora Madrid, la plataforma que, previsiblement, governarà a l'Ajuntament de Madrid.

stats