Política 21/12/2018

Isern s'embulla amb Vox: ara nega que hagi dit que vulgui pactar-hi

El candidat del PP per Palma rectifica tot i que havia definit el general jubilat Fulgencio Coll com "un luxe per a la política"

Ara Balears
2 min
Mateu Isern: “No sé què vol dir ‘senyoret’, jo som com som, he fet feina de manera total per Palma”

PalmaEl candidat del PP a la batlia de Palma, l'exbatle Mateu Isern, comença la cursa electoral embullant-se amb les declaracions sobre la coalició Actúa-Vox, un dels seus competidors en els comicis, i possibles aliats després de les votacions. Tot i que dimecres, el dia que el PP el va presentar com a candidat, Isern va estendre la catifa vermella a pactar amb el partit d'extrema dreta, ara se n'ha desdit. Al programa 'Al Dia', d'IB3 Ràdio, aquest divendres ha declarat: "No he dit que estigui disposat ni que vulgui pactar amb Vox. Només he donat suport al candidat, a la persona, no a la ideologia del partit".

Quan els periodistes demanaren a Isern dimecres si pactaria amb el candidat de Vox, el general jubilat Fulgencio Coll, va respondre: "és un luxe per a la política que gent amb aquesta trajectòria, amb aquest perfil, es vulgui incorporar a la política, tant debò hi hagués molts més Fuljencios Coll que es volguessin incorporar a la política", obrint-li les portes de bat a bat.

En una entrevista publicada dimecres a l''Ultima Hora', Isern va declarar que Coll "és un luxe per a la política" i va tornar a desitjar "tan debò s'incorporassin [a la política] persones de la seva qualitat humana, professional i amb la seva trajectòria". Tot i amb això, quan l'entrevistadora va demanar a l'exbatle i candidat si Vox és d'ultradreta, no va respondre. Va dir: "Crec que amb el nou PP de Pablo Casado no fa falta Vox. Casado ha tornat a ideologitzar el partit i ha recuperat les seves essències".

Tot i que havia lloat Casado precisament per la reideologització del partit, pel que fa a les pròximes eleccions Isern ha assegurat a IB3 Ràdio que el consistori necessita un canvi perquè les esquerres només governen pensant en les seves curolles ideològiques". "Nosaltres som els únics que vetlam pels interessos de la ciutadania", ha sentenciat Isern.

Isern també ha assegurat: "tot i que la responsabilitat del Cas Cursach era nostra, des de l'Ajuntament no teníem manera de detectar la corrupció dins la Policia Local". Isern, doncs, s'ha tornat a desvincular del cas de corrupció policial que va esclatar en el seu mandat. Afirma que li encantaria que "el que diu el senyor Gijón fos vera", parlant del regidor i exmembre del PP Álvaro Gijón. Ha parlat d'una suposada "criminalització" que s'hauria fet del seu mandat i, per defensar-se, ha tirat pilotes fora: ha assegurat que "la corrupció comença l'any 2000". "Jo només vaig estar a l'Ajuntament durant quatre anys", ha insistit el candidat i exbatle.

Encara que Isern ha reconegut "estar un poc desconnectat de l'actualitat i la realitat política", ha repassat els temes més polèmics. Quan li han demanat per l'anul·lació de la llei balear de toros, Isern ha assegurat que els espectacles amb aquests animals "són patrimoni cultural" i que "a les Illes Balears hem de respectar totes les sensibilitats".

Per acabar, Isern, que va deixar la primera línia política per motius personals el 2016, ha volgut remarcar el seu compromís amb el Partit Popular: "m'he compromès 4 anys i els compliré, som un home de paraula".

Notícia editada a posteriori per especificar que Mateu Isern, preguntat sobre si governaria amb Vox, el candidat del PP va respondre: "és un luxe per a la política que gent amb aquesta trajectòria, amb aquest perfil, es vulgui incorporar a la política, tant debò hi hagués molts més Fulgencios Coll que es volguessin incorporar a la política".

stats