palma
Política 19/12/2018

Isern defineix de "luxe per a la política" el candidat de Vox i obre les portes a pactar-hi

El candidat popular a la batlia de Palma ha assegurat que és molt amic del general jubilat Fulgencio Coll, cap de llista del partit d'extrema dreta

Aina Riera Serra
3 min
Mateu Isern, el candidat popular a la batlia de Palm a

PalmaEl candidat del PP a la batlia de Palma, Mateu Isern, ha definit de "luxe per a la política" el candidat d'Actúa-Vox per Palma, Fulgencio Coll, quan els periodistes li han demanat si hi pactaria. L'exbatle, doncs, ha estès la catifa vermella a pactar amb el partit de l'extrema dreta. "És un luxe per a la política que gent amb aquesta trajectòria, amb aquest perfil, es vulgui incorporar a la política, tant debò hi hagués molts més Fuljencios Coll que es volguessin incorporar a la política", ha contestat, en concret, a la pregunta sobre si pactaria amb Vox.

Ho ha dit aquest dimecres a la roda de premsa de presentació de la seva candidatura, acompanyat pel president del PP a les Illes, Biel Company, i la presidenta de Junta Territorial del PP a Palma, Marga Duran.

El candidat popular ha dit que no és procliu a desqualificar cap partit i que està obert a parlar amb qualsevol formació que estigui dins la mateixa línia política. "Hem de parlar del que hem de fer i per aquest motiu no descart ningú", ha declarat.

Després de dos anys d'estar retirat de la política, Mateu Isern ha decidit presentar-se com a candidat a la batlia en les properes eleccions municipals, després de la reunió que va mantenir la setmana passada a Madrid amb Pablo Casado i Biel Company.

Isern ha reconegut que avui és un gran dia a la seva vida i ha assegurat que és molt conscient del que implica tornar a la política i que espera poder estar a l'altura de les circumstàncies. El candidat del PP ha assegurat que tot s'ha decidit durant les darreres setmanes i que encara no ha tingut temps de pensar en la llista amb què es presentarà. Tot i això, ha explicat que li agradaria molt poder comptar amb la presidenta de la Junta Territorial de Palma, Marga Duran, així com amb els regidors que han treballat durant aquests tres anys i mig a l'oposició. Així mateix, el candidat popular no ha descartat poder recuperar algunes de les persones amb les quals va governar durant la passada legislatura. A més, ha manifestat el seu desig de poder incorporar personalitats importants de la societat civil, tot i que ha reconegut que això és cada vegada més difícil dins les actuals dinàmiques de partit.

Pel que fa a les seves prioritats en la política municipal, Mateu Isern ha dit que "vol tornar a fer polítiques per als ciutadans, deslligades d'idees partidistes".

Quant a la normativa que prohibeix el lloguer en pisos turístics, el candidat popular ha assegurat que la política social no s'ha de fer a costa dels recursos dels privats ni dels particulars. Isern ha reconegut que existeix un problema greu d'habitatge però considera que s'ha de resoldre amb recursos públics i que caldrà fer un replantejament del tema.

Mateu Isern, Biel Company i Marga Duran a la roda de premsa del PP a Palma

Marga Duran: "Estic convençuda que Isern serà el batle a partir del 2019"

La presidenta de la Junta Territorial del PP a Palma, Marga Duran, s'ha mostrat convençuda que Mateu Isern serà el batle de Palma després de les eleccions municipals del 2019. Duran ha aïllat qualsevol petjada de decepció pel recent nomenament d'Isern com a candidat de batle, i ha assegurat que ara "fa una passa cap al costat perquè el Comitè Electoral Nacional ha considerat que Isern és el millor candidat".

Duran ha aprofitat l'acte de presentació per criticar l'actual equip de govern municipal, que ha dit que és el "pitjor govern d'esquerres i el més radical". Duran ha declarat que dins l'executiu d'Antoni Noguera hi ha populistes i independentistes i que s'han centrat sobretot en temes ideològics.

Biel Company: "Tenim el millor equip perquè la gent torni a confiar en nosaltres"

El president del PP a les Illes, Biel Company, ha assegurat que el PP té el millor equip per a Palma. Company ha volgut agrair la feina feta fins ara de Marga Duran, que ha descrit com una persona "senzilla, humil i molt reconeguda per la seva dedicació al Partit Popular".

D'altra banda, el president popular també ha agraït que Mateu Isern hagi tornat a la palestra política "tot i tenir una situació personal còmoda" i ha assegurat que encapçalarà un projecte il·lusionant i amb una estructura de partit forta.

Notícia editada a posteriori per especificar que Mateu Isern no va dir literalment "seria un luxe governar amb Vox", sinó que, preguntat sobre si governaria amb Vox, el candidat del PP va respondre: "és un luxe per a la política que gent amb aquesta trajectòria, amb aquest perfil, es vulgui incorporar a la política, tant debò hi hagués molts més Fulgencios Coll que es volguessin incorporar a la política".

stats