Isern desvincula la seva renúncia del cas de corrupció a la policia de Palma

El PP afirma que el nou cap de llista a les generals es coneixerà els propers dies

L'exbatle de Palma Mateu Isern ha titllat "d'absurd" que alguns mitjans relacionin la seva  precipitada retirada de la vida política amb l'imminent aixecament del secret de sumari del cas de corrupció a la Policia Local. També ha negat el rumor que els darrers dies corria insistentment i que el vinculava als papers de Panamà. "Em va arribar fa setmanes. Alguns se'n morien de ganes", ha assegurat.

En compareixença davant els mitjans, Isern s'ha limitat, bàsicament, a llegir el missatge que, avui dematí, ha enviat per WhatsApp als companys de partit. L' excap de llista del PP al Congrés afirma que "en aquests moments no estic en disposició d'assegurar que, durant els pròxims anys, podré dedicar al PP i a l'activitat política l'esforç i el compromís que els temps actuals exigeixen". No obstant això, ha dit que, en cas que s'hagués arribat a un acord de govern i la legislatura hagués continuat, ell no hauria dimitit. "Un compromís és un compromís. M'hauria costat, però ho hauria fet", ha afirmat. Isern ha negat que aquesta posició suposi una incoherència. "Hauria trobat la força", hi ha insistit. Isern ha reclamat que es respecti el dret a la intimitat i que s'entengui que el motiu de la renúncia és "estrictament personal". "No serà fàcil convèncer-los d'això", ha reconegut al principi de la compareixença.

Segons la versió d'Isern, la direcció estatal del partit va conèixer l'1 de maig, un dia abans que s'oficialitzàs la dissolució del Congrés, la voluntat d'abandonar. Des de Génova, diu, el van instar perquè continuàs, convençuts que l'estabilitat en les candidatures afavoriria el partit. Davant la insistència d'Isern, el partit va acceptar la decisió, però va demanar que es mantingués en secret "per poder gestionar la situació amb discreció".

El president del PP balear, Miquel Vidal, no ha volgut comentar els rumors que situen la vicepresidenta del Parlament, Maria Salom, com a favorita a aconseguir la candidatura al Congrés. Vidal, fins i tot, ha indicat que l'elecció de candidats no es troba en l'ordre del dia de la junta autonòmica convocada per a aquest dijous horabaixa. No obstant això, ha afirmat que si demà no es coneix el nom del candidat, s'anunciarà de manera imminent.

EDICIÓ PAPER 25/01/2020

Consultar aquesta edició en PDF