La possible candidatura de Salom no agrada a una part important del PP

Lamenten que, en cas que es confirmi, seria una imposició de Madrid

L'obligat relleu de Mateu Isern com a cap de llista del PP a les pròximes eleccions generals pot tornar a fer sonar els tambors de guerra dins el PP. Un sector important del partit no veuria amb bons ulls la designació de l'actual vicepresidenta del Parlament, Maria Salom, un dels noms que sona amb més força per substituir l'exbatle de Palma. "Preferíem una candidata triada aquí", han explicat a l' ARA Balears fonts d'aquest sector. Un dels punts forts de la candidatura de Salom seria, precisament, la seva bona sintonia amb la direcció estatal del partit. En aquest sentit, cal destacar que Salom va dinar, el passat dia 25 d'abril, amb el ministre en funcions d'Interior, Jorge Fernández Díaz, que va visitar l'illa per participar en l'acte d'entrega d'una bandera d'Espanya a la Guàrdia Civil. El dinar va tenir lloc al conegut restaurant Caballito de Mar, a la Llotja.

Un altre dels noms que sonen és el de Margalida Prohens. La portaveu parlamentària s'ha negat a confirmar els rumors en el programa Al Dia d'IB3 Ràdio i ha afirmat que "primer cal escoltar els motius d'Isern". L'exbatle de Palma comunicarà oficialment la seva decisió en una roda de premsa aquesta horabaixa. Isern compareixerà amb el president del partit, Miquel Vidal. El nom del substitut d'Isern es podria conèixer avui mateix, si bé les llistes no seran confirmades fins aquest dijous, quan es reuneixi la Junta Regional.

Isern s'ha acomiadat d'alguns membres del partit a través d'un missatge de Watsapp. Al text, al qual ha tingut accés l'ARA Balears, explica que "per circumstàncies absolutament imprevistes, de caràcter estrictament personal" decideix abandonar l'activitat política". Isern, per tant,  no només no serà candidat, sinó que renunciarà a tots els càrrecs dins del partit. L'exbatle afegeix que no està en disposició d'assegurar al PP "l'esforç i el compromís que els temps actuals exigeixen". Per tant, considera que "el més honest" és donar una passa endavant.

Segons revela al final del missatge, la decisió estava presa de feia temps, però va ser la direcció estatal del partit a Madrid la que va demanar-li un temps de discreció "per poder gestionar la situació".

EDICIÓ PAPER 25/01/2020

Consultar aquesta edició en PDF