Igualtat
Política 04/12/2022

Isa Serra insisteix que la llei del 'només sí és sí' "permet canviar la cultura de la violació per la del consentiment"

"La darrera ofensiva contra el Ministeri d'Igualtat, per part de la dreta, no és només contra aquesta Administració, sinó contra els avenços aconseguits per Montero i el moviment feminista", ha afirmat

ARA Balears
1 min
Gloria Santiago, Antònia Jover, Isa Serra, Lucía Muñoz i Cristina Gómez aquest diumenge

PalmaLa portaveu de Podem, Isa Serra, ha defensat aquest diumenge a Palma que la ministra d'Igualtat, Irene Montero, afirmàs al Congrés que "les campanyes del PP fomenten l'anomenada cultura de la violació, un concepte encunyat pel moviment feminista als anys 70 per referir-se a actituds que banalitzen la violació i culpen les dones". A més, ha insistit que la llei del 'només sí és sí' "permet canviar la cultura de la violació per la del consentiment".

Segons ha expressat Serra, en un acte de la ruta 'La força que transforma', "la darrera ofensiva contra el Ministeri d'Igualtat, per part de la dreta, no és només contra aquesta Administració, sinó contra els avenços aconseguits juntament amb el moviment feminista". Per aquest motiu, ha considerat "fonamental", tal com va fer Montero, dir que "les campanyes del PP fomenten la cultura de la violació", i que es continuïn anomenant aquestes estratègies que "culpen les dones de la violència que pateixen".

Per part seva, la coordinadora autonòmica de Podem a les Balears i diputada al Congrés, Antònia Jover, ha afirmat que l'objectiu de la formació a les eleccions municipals i autonòmiques del pròxim 2023 és "ampliar" el seu "espai polític" per "continuar transformant les Balears", i "combatre el problema de l'habitatge i la massificació turística".

Segons ha expressat Jover, "Podem va néixer com un crit d'esperança per canviar les coses, però, per això, com s'ha demostrat, cal governar". En aquest sentit, ha afegit, "gràcies que Unides Podem ha estat els darrers anys al govern, ha estat possible desplegar un escut social que protegís no només les persones, sinó també la indústria i el comerç".

stats