Política 20/02/2019

Les institucions de les Balears donen el tret de sortida a les obres al port de Fornells

La primera fase costarà un milió d'euros, però la inversió total ascendeix a 8,5 milions

Iván Martín
1 min
Responsables de Govern, Consell i de l'Ajuntament d'Es Mercadal han escenificat l'inici dels treballs a Fornells.

Es MercadalLes obres de rehabilitació integral del port de Fornells s'han iniciat amb un pressupost total de 8,5 milions d'euros. L'actuació té com a objectiu millorar les prestacions, els serveis i la imatge d'un dels ports més emblemàtics de les Balears. La primera fase consistirà en la substitució de la caseta provisional de vestuaris per a usuaris per una edificació adossada i integrada en el dic. També s'executarà la renovació de les instal·lacions i les xarxes de servei, tant portuàries com municipals. Així mateix, es renovarà el paviment de la zona eliminant l'asfalt i col·locant un sòl més integrat.

L'actuació té un pressupost d'un milió d'euros i serà executada per la UTE Copcisa-Construcciones Olives. Les obres es desenvoluparan en dues fases per no interferir en la temporada turística. La segona fase de la rehabilitació integral del port de Fornells està, en aquests moments, en tramitació administrativa.

El conseller de Territori del Govern balear, Marc Pons, ha destacat la inversió de l'Executiu autonòmic en el port de Fornells arran d'una "demanda històrica" reclamada pels seus ciutadans. A més, Pons ha assenyalat la bona gestió econòmica de Ports de les Illes Balears durant l'actual legislatura, un mandat que s'ha traduït en una inversió de 40 milions d'euros en els ports de gestió directa.

stats