Política 23/06/2014

Hisenda eliminarà la deducció per a qui llogui habitatges a partir de l'1 de gener

De moment, no afectarà els lloguers ja signats, que sí que es podran seguir deduint. El govern central diu que així pretén "homogoneïtzar" el tractament fiscal que reben el lloguer i la compra d'habitatges

àlex Font Manté / Mariona Ferrer I Fornells
1 min
Setge als habitatges buits

Barcelona / MadridEl govern espanyol ha decidit eliminar la possibilitat que els ciutadans es puguin deduir el lloguer d'un habitatge. Així apareix en l'avantprojecte de llei que aquest dilluns ha presentat el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro.

L'eliminació d'aquestes ajudes fiscals al lloguer afectarà tots els contractes que es signin a partir de l'1 de gener del 2015. Els contractes en vigor no es veuran afectats per aquesta eliminació, almenys de forma "transitòria", segons es diu al document. "S'articula un règim transitori per als lloguers d'habitatges efectuats abans del 2015", diu exactament el text.

L'avantprojecte de llei defensa l'eliminació de la deducció per lloguer amb l'argument que cal "homogeneïtzar" el tracte fiscal que reben el lloguer i l'habitatge en propietat.

En paral·lel, la reforma fiscal també farà menys atractiu per als propietaris posar de lloguer el seu immoble. Fins ara, els propietaris es podien deduir el 60% del lloguer (xifra que arriba al 100% en el cas dels menors de 35 anys). A partir d'ara, però, la deducció serà de només el 50%.

A la roda de premsa d'aquest dilluns, el ministeri ha revelat alguns dels secrets de la reforma que no s'havien donat a conèixer divendres passat. Una de les novetats serà que les persones que perdin la feina començaran a tributar per la indemnització que cobrin.

stats