Política 06/04/2022

El Govern vol que la llei turística s'estengui a altres destinacions europees

Armengol i Negueruela s'han reunit aquest dimecres amb la Confederació Europea de Sindicats per explicar la nova normativa balear del sector

ARA Balears
2 min
El conseller de Model Econòmic, Iago Negueruela, i la presidenta del Govern, Francina Armengol

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, i el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, han mantingut aquest dimecres una trobada amb representants de la Confederació Europea de Sindicats, a qui han traslladat els detalls de la futura llei de turisme illenca, especialment en matèria laboral, amb l'objectiu que s'estengui a altres destinacions turístiques. En declaracions als mitjans, Armengol ha explicat que ha compartit a la reunió el model laboral de les Balears i els efectes positius que ha tingut sobre el mercat de treball la reforma laboral estatal.

La cap de l'Executiu ha indicat que les Illes volen impulsar un model turístic de qualitat amb una regulació del sector que té en compte els treballadors. Segons Armengol, als representants dels sindicats "els ha encantat" la proposta perquè està a l'avantguarda en l'àmbit europeu. La presidenta del Govern ha insistit en la necessitat que s'estengui entre els països europeus la concepció del turisme com una indústria i la concepció, a vegades oblidada, dels treballadors.

Per la seva banda, el secretari general de la Confederació Europea de Sindicats, Luca Visentini, ha assegurat que la reunió ha estat molt interessant perquè s'ha demostrat que la sostenibilitat des del punt de vista ambiental i laboral és possible, especialment en el sector turístic. Així, ha destacat la capacitat de les Balears, amb una llei "pionera", d'avançar en el rellançament del turisme i ser exemple per a altres destinacions quant a l'aposta per l'estabilitat dels treballadors i la protecció del territori.

Visentini ha recordat que fins ara, en l'àmbit europeu, el debat sobre la recuperació s'ha centrat en l'energia i la indústria, i que el turisme havia quedat al marge, quan es tracta d'un important sector per a l'economia europea i un dels més afectats per la crisi de la pandèmia. El secretari general s'ha referit també en aquest escenari a la contribució de la reforma laboral, que introdueix una major estabilitat i frena la precarietat.

stats