Demografia
Política 17/10/2022

El Govern resta importància a l'informe de població de l'INE: "L'augment serà menor del previst"

Negueruela ha apuntat que les previsions, de 300.000 persones més el 2037, van lligades a un creixement de la indústria turística que "s'ha aturat"

2 min
El portaveu del Govern, Iago Negueruela

PalmaEl portaveu de l'Executiu, Iago Negueruela, ha restat importància aquest dilluns a l'informe que va publicar la setmana passada l'Institut Nacional d'Estadística (INE), el qual preveia un augment poblacional a les Balears de 300.000 persones en els pròxims 15 anys. Negueruela ha apuntat que les previsions "es basen en els marcs de creixement dels darrers anys, i la pauta no es farà en aquest sentit". "L'augment serà menor del que es preveu", ha sentenciat.

La raó principal que ha expressat el portaveu del Govern és que l'increment demogràfic de les Illes està intrínsecament lligat al creixement de la indústria turística. "Hem aturat tot el model de creixement turístic, regulant el lloguer vacacional en molts llocs. Si ho atures, el model té una previsió inferior a la que ha fet l'INE", ha indicat Negueruela. El també conseller de Turisme, Treball i Model Econòmic ha presumit d'algunes de les mesures incloses en la llei turística, com la moratòria que impedeix adquirir places turístiques, o el conegut com a 2x1, és a dir, que per comprar una plaça se n'hauran d'oferir dues.

L'informe de l'INE situava les Balears com la comunitat autònoma amb un major increment demogràfic, i la sisena si es parla en termes absoluts. Concretament, el 2037 hi hauria un 25% més de la població actual, amb més d'1,5 milions d'habitants.

D'altra banda, una de les propostes de resolució aprovades després del Debat de Política General marcava que el Govern hauria de fer un informe per analitzar la càrrega humana que pot suportar el territori illenc. Negueruela ha afirmat que s'espera "posar-ho en marxa els pròxims mesos". Així i tot, l'ARA Balears ja va publicar fa unes setmanes que, si es tenen en compte les normes urbanístiques, les Illes podrien créixer en mig milió de persones més.

stats