Demografia
Societat 13/10/2022

Les Balears superaran els 1,5 milions de persones d'aquí a 15 anys

Les Illes seran la comunitat on augmentarà més la població de tot l'Estat, fins a un 25% més que avui dia

2 min
Massificació turística a Mallorca.

PalmaLes Balears són la comunitat autònoma on augmentarà més la seva població en els propers 15 anys en relació amb l'actualitat. El creixement seria de fins a un 25% més, si es mantingués la tendència demogràfica, segons la projecció de població publicada aquest dijous per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Per darrere de les Balears s'hi situen com les comunitats amb major percentatge d'increment la Regió de Múrcia (16%), les Illes Canàries (15,5%) i la Comunitat de Madrid (15,4%). D'altra banda, Galícia, Castella i Lleó, Extremadura i el Principat d'Astúries registrarien descensos.

La pressió humana frega rècords

Al creixement de la població, cal afegir l'arribada de turistes, que va fer que la pressió humana s'acostàs al seu rècord històric el juliol –va ser el segon juliol amb més pressió de la història i el cinquè més de tota la història. Segons les dades de l'Institut d'Estadística de les Balears (Ibestat), les Balears van acollir de manera simultània 2.019.141 persones entre residents, turistes i treballadors temporals. En aquest sentit, en un mes la pressió humana a les Illes Balears ha augmentat un 9,16%, mentre que si es compara amb el mateix mes de l'any passat l'increment registrat és del 15%. L'Ibestat va detallar que durant el setè mes del 2022 la xifra màxima de persones a l'illa simultàniament ha estat de 2.019.141, mentre que la mínima s'ha elevat fins a les 1.851.020.

300.000 persones més fins al 2037

L'INE estima un creixement absolut de 306.142 persones a les Balears entre el 2022 i el 2037, el sisè més elevat en termes absoluts després de Catalunya, Madrid, el País Valencià, Andalusia i les Canàries. D'aquesta manera, les Illes arribarien al 2037 amb una població d'1.530.103 persones.

D'altra banda, juntament amb Múrcia, Madrid i les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla, les Balears tindrien, segons l'INE, un nombre acumulat de naixements que superaria el de defuncions. Així, hi hauria un creixement vegetatiu positiu. A més, serà la comunitat autònoma amb major saldo migratori amb l'estranger fins al 2036 en termes relatius a les seves dimensions, és a dir, la regió amb major arribada d'estrangers amb relació a la població total, en comparació amb els illencs que emigraran. També tindrà un saldo positiu amb altres comunitats.

stats