Política 21/04/2021

El Govern reacciona a les insinuacions del PP i anuncia que només s'ha vacunat el vicepresident Juan Pedro Yllanes

L'Executiu ha remarcat que la presidenta Francina Armengol no ha rebut cap dosi, i que ho farà "quan li correspongui per grup d'edat"

ARA Balears
1 min
La darrera reunió del Consell de Govern.

PalmaDesprés que el Partit Popular hagi insinuat en diverses ocasions que membres del Govern s'han vacunat contra el covid-19, l'Executiu illenc ha reaccionat i ha anunciat que aquest mateix dimecres publicarà en el Portal de Transparència la informació respecte de la vacunació dels integrants del Consell de Govern. En un comunicat, han explicat que per ara només s'ha vacunat el vicepresident i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, perquè li corresponia per franja d'edat.

A més, han remarcat que ni la presidenta del Govern, Francina Armengol, ni la resta de consellers han rebut cap vacuna de moment, i que només "ho faran quan els correspongui per grup d'edat", com la resta de la població. En els pròxims dies, a més, també figurarà en el Portal de Transparència la informació referent a la vacunació de la resta de càrrecs públics de l'Executiu. En aquests moments, asseguren, recullen totes les autoritzacions per poder dur a terme aquest tràmit al més aviat possible.

Aquest mateix dimarts hi va tornar a haver un altre enfrontament en el Parlament entre Armengol i el portaveu del PP, Biel Company, sobre aquest tema. Mentre que la presidenta assegurava que la transparència és "l'obsessió" de l'Executiu, Company li retreia que no informàs sobre quins càrrecs havien rebut una dosi de la vacuna. S'ha de recordar que l'Oficina Anticorrupció també es va interessar per aquest fet i va demanar al Govern que donàs les dades de vacunació de 1.600 càrrecs de la Comunitat Autònoma.

stats