Política 20/04/2021

Armengol assegura que la transparència és "l'obsessió" del Govern i el PP li retreu que no informi dels càrrecs vacunats

Biel Company retreu a la presidenta que l'Executiu vulgui reprovar el director de l'Oficina Anticorrupció, Jaume Far

2 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol

PalmaNou enfrontament en el Parlament entre la presidenta del Govern, Francina Armengol, i el portaveu del PP, Biel Company, a causa de la vacunació de càrrecs. Mentre que Armengol ha assegurat que la transparència és "l'obsessió" de l'Executiu, Company li ha retret que no informi sobre quins càrrecs ha rebut dosi de la vacuna i perquè vulgui "reprovar el director de l'Oficina Anticorrupció", Jaume Far, que està investigant aquest cas. "Posa traves de manera continuada", ha dit Company, el qual ha recordat que el PP va demanar el mes de març per la vacunació de càrrecs i que el Govern "encara no ha contestat". "Si tot és correcte, per què no donen informació? Les seves evasives fan créixer els rumors", ha afegit, a més de recordar que el Govern té "1.400 preguntes" sense respondre i que el PSIB va votar en contra de crear una comissió de control de la gestió dels fons europeus.

Com fa el PP a nombrosos plens del Parlament, el líder popular ha tornat a retreure a la presidenta el cas del Hat Bar. "Vostè ja ha enganat una sèrie de vegades els ciutadans. Varen dir que no havia estat a un bar de copes i va ser mentida. Ha perdut la credibilitat i també s'ha quedat sense bar", ha apuntat Company.

Per la seva part, la presidenta ha recordat que el Govern ha donat comptes de la gestió de la pandèmia setmana rere setmana a rodes de premsa, que totes les mesures s'han explicat als ciutadans i que hi ha hagut multitud de compareixences parlamentàries per explicar la situació de la crisi sanitària i econòmica. "No em posaré al seu nivell. No li donaré aquest gust perquè la meva responsabilitat és molt més alta", ha dit Armengol. "Des del començament, el meu Govern ha explicat passa a passa totes les mesures. No sé quantes rodes de premsa setmanals hem fet. Hem explicat totes les mesures econòmiques i hem treballat amb el govern espanyol i la Comissió Europea. Hem aconseguit ajudes i fites històriques malgrat vostès", ha afegit, quan ha criticat la postura dels populars.

stats