Política 11/10/2022

El Govern mostra "tranquil·litat" per l'avís d'inconstitucionalitat en la Llei turística: "No recularem"

"Ho defensarem amb força", ha afirmat Armengol davant els dubtes de la legalitat d'incloure una quota obligatòria de producte local en els establiments turístics

1 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha definit com a "tranquil·litat absoluta" la sensació de l'Executiu davant l'avís d'inconstitucionalitat des de l'Estat contra la Llei turística illenca. El govern de Pedro Sánchez el passat 23 de setembre va comunicar els dubtes sobre la legalitat d'incloure una quota de producte local en els establiments turístics.

La normativa impulsada pel conseller de Turisme, Iago Negueruela, a través d'un acord amb el sector primari i hoteler, va establir l'obligatorietat d'entre un 3% i un 5% de producte local segons el tipus d'establiment, i un segell de qualitat a partir d'un 10%. És aquest darrer punt el que ha creat dubtes al govern estatal. Així i tot, Armengol ha rebaixat la polèmica i ha assegurat que la llei "no tindrà cap problema". "No recularem, ho defensarem amb força", ha assenyalat.

"Sorprèn que el govern estatal amenaci amb un recurs d'inconstitucionalitat i vulgui eliminar-ho", ha criticat el portaveu parlamentari d'El Pi, Josep Melià. "Ens hem de rebel·lar", ha continuat. "Ningú ens amenaça", ha replicat Armengol. "Obligant una empresa a comprar un 3% o un 5% obrim altres qüestions, que s'interpreti que per damunt de la llibertat d'empresa hi ha l'interès general", ha afegit.

stats