Política 25/05/2021

El Govern ja ha fet dos requeriments a Dalton perquè apliqui la pujada del 10% al sou dels treballadors d'IB3

L'empresa només ha incrementat els salaris parcialment, sense modificar el sou base

2 min
El portaveu de Més per Menorca, Josep Castells, la consellera d'Administracions Públiques, Isabel Castro, i el portaveu d'El Pi, Jaume Font, acordaren l'augment salarial el desembre del 2019

La consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, ha reconegut aquest dimarts en el ple del Parlament que el Govern ja ha fet dos requeriments a Dalton Audiovisual, l'empresa concessionària dels serveis informatius d'IB3, perquè apliqui la pujada del 10% als sous dels treballadors tal com el Govern va pressupostar el 2020 abans de publicar els plecs de la nova licitació. Garrido ha respost una pregunta del diputat del PP, Toni Fuster, qui ha destacat que els treballadors varen haver d'anar a la vaga el 30 d'abril perquè l'Executiu no ha posat solució als problemes que arrosseguen des de fa anys.

Fonts dels serveis informatius d'IB3 han explicat a l'ARA Balears que Dalton Audiovisual no ha aplicat el 10% a la totalitat del salari dels treballadors, sinó que només ho ha fet amb determinats complements. "S'han fet dos requeriments perquè es traspassi a les nòmines l'increment del 10% de manera correcta", ha explicat sobre aquesta problemàtica Garrido, a més de considerar que els treballadors varen decidir continuar amb la vaga "no tant per la demanda retributiva sinó per demanar la internalització".

Per la seva part, Fuster ha criticat "l'empitjorament constant de les condicions laborals" dels treballadors de l'ens públic, així com "les humiliacions" que pateixen. "Que no et deixin anar a una tertúlia dient que ets periodista d'IB3 és una humiliació, igual que el fet que un treballador no pugui fer una connexió amb una mascareta amb el logo d'IB3", ha comentat el popular, que ha acusat el Govern d'enganar els treballadors "des de fa anys", especialment "amb el tema de la internalització". Fuster també ha carregat contra els partits que donen suport a l'Executiu –MÉS per Mallorca, Més per Menorca i Podem–: "Vostès callen perquè estan ben domesticats, però també en són responsables", ha sentenciat.

stats