Societat 10/04/2021

El comitè d'informatius d'IB3 convoca una vaga el pròxim 23 d'abril

L'empresa Dalton Audiovisual prohibeix als professionals vestir amb qualsevol distintiu d'IB3

1 min
Treballadors d'IB3 durant una de les assemblees d'avui.

Les assemblees de treballadors dels serveis informatius d'IB3 han aprovat aquest capvespre convocar una vaga dia 23 d'abril per protestar contra la precarietat de les seves condicions de feina i el protocol d'ús de la marca que els ha imposat l'empresa concessionària, Dalton Audiovisual. El detonant d'aquesta decisió ha estat l'amonestació que l'empresa ha posat al periodista Guillermo Gayà per fer directes amb una mascareta que duu el logotip d'IB3. Dalton va enviar fa dies una circular que advertia els treballadors que estava prohibit utilitzar distintius d'IB3.

Segons ha informat l'agència Efe, els professionals es queixen de la reducció dels sous als nous contractats, a qui es paga per sota del que cobren els seus companys subrogats de la mateixa categoria. El president del comitè d'empresa, Javier González, ha concretat a Efe que Dalton ofereix als nous operadors de càmera un salari anual un 18% menor que el que perceben els càmeres subrogats de les contractes anteriors. També ha criticat que l'empresa no abona l'increment salarial del 10% en els contractes de substitució, una mesura que sí que ha aplicat al conjunt dels treballadors subrogats per complir amb el compromís de la millora de salaris que es recull en les condicions de licitació.

A més, González critica la decisió unilateral de Dalton de prohibir vestir amb el logotip d'IB3 sense haver-la negociada o debatuda abans amb els representants dels treballadors dels informatius.

La data de la vaga podria canviar, però tal com han informat està prevista per al 23 d'abril. Darrere aquesta tensió i crisi en la ràdio i televisió públiques hi ha la reivindicació d'internalització dels serveis informatius, reclamada per la via judicial per més d'un centenar de treballadors d'IB3.

stats