Política 02/03/2022

El Govern haurà d'estudiar com limitar la compra de segones residències per part d'estrangers

En el termini màxim de tres mesos, l'Executiu autonòmic haurà d'analitzar fórmules en aquest sentit

ARA Balears
1 min
La diputada Patrícia Font en una sessió al Parlament.

PalmaEn un marge màxim de tres mesos, el Govern de les Illes Balears haurà d'estudiar fórmules i propostes que permetin limitar la compra de segones residències per part d'estrangers. Aquest ha estat el resultat de la moció presentada per Més per Menorca aquest dimecres en el ple del Parlament, i que ha sortit aprovada amb els vots dels partits del Pacte i del partit menorquí.

El PSIB, Unides Podem i MÉS per Mallorca han votat a favor de la proposta, però l'acord implica que es crearà un grup de treball mixt entre el Govern balear i l'estatal. Així i tot, si aquesta provatura no funciona, la moció estableix que haurà de ser l'Executiu autonòmic qui constitueixi el grup de treball unilateralment "de manera imminent".

Amb tot, la moció pretén fer un informe en què s'analitzin les normes que impedeixen la compra d'immobles per part d'estrangers, proposar alternatives "i extreure'n unes conclusions aplicables a la problemàtica de les Balears".

La diputada de Més per Menorca, Patrícia Font, que ha defensat la moció, ha afirmat que la compra de segones residències "dificulta accedir a una casa a un preu assequible". "L'habitatge és un dret, no una mercaderia", ha afegit.

stats