Política 30/03/2023

El govern espanyol anuncia una freqüència més els dies festius a l'OSP Madrid-Menorca

Raquel Sánchez assegura que el descompte de resident "no està en dubte"

Iván Martín
2 min
Raquel Sánchez a la sala de premsa del Consell de Menorca.

MAÓSorpresa davant la visita de la ministra de Transport del govern espanyol, Raquel Sánchez, que aprofitarà la jornada d'aquest dijous a Menorca per col·locar la primera pedra en una promoció d'habitatge públic en el municipi del Castell i assistir a un acte del PSOE Menorca.

L'arribada de Sánchez, anunciada anit, ha consistit en una trobada a la seu del Consell de Menorca amb la presidenta d'aquesta institució, Susana Mora, i la presidenta del Govern balear, Francina Armengol. A la roda de premsa s'ha escenificat el desconeixement de la mesura quan davant la pregunta d'una periodista no s'ha sabut respondre amb contundència en què consistia l'augment de freqüències anunciat anteriorment a l'OSP Madrid-Menorca. Moments d'incertesa i d'intervencions d'altres membres de la comitiva per intentar evitar el desastre total de la titular del ministeri socialista.

El viatge de Raquel Sánchez es recordarà per aquesta escena i per l'anunci, ja intuït des de fa dies, de les modificacions a la pròxima licitació del contracte de l'OSP, que tornarà a activar-se al novembre. La dada més significativa és que les freqüències augmentaran de dues a tres, però només en dates concretes: els festius. Així, els menorquins gaudiran d'una millora del servei per Setmana Santa, Sant Antoni, Nadal i el pont de la Constitució. D'altra banda, els seients, lògicament, també s'incrementaran, de 74.000 a 79.000. De tota manera, Sánchez ha remarcat altres avenços: "Es garanteix el servei d'acompanyament de menors a petició del Govern, fet que ens permetrà estudiar-ne la inclusió en els vols entre illes".

La ministra ha continuat el seu discurs assegurant que el descompte del 75% de resident "no està en dubte i es mantindrà", i finalment ha fet referència a la prova pilot en els vols entre Barcelona i Menorca: "Estam treballant amb les diferents conselleries implicades i mantenint reunions amb companyies aèries, ens agradaria aprovar-ho aquest estiu perquè cal donar una resposta a la pujada de les tarifes".

stats