Política 29/07/2022

El Govern ha destinat 46,8 milions d'euros a l'autoconsum en espais urbans des del 2019

S'han aconseguit instal·lar 49,1 megawatts (MW) dels 63 MW totals d'autoconsum que existeixen a les Balears

ARA Balears
1 min
Imatge d'arxiu d'unes plaques solars.

PalmaEl Govern ha destinat 46,8 milions d'euros a fomentar l'autoconsum en espais urbans des del 2019, segons ha informat aquest divendres la Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica. En total, s'han instal·lat 49,1 megawatts (MW) dels 63 MW totals d'autoconsum que existeixen a les Balears, és a dir, un 78%.

Durant aquests anys, s'han posat en marxa vuit convocatòries destinades a l'autoconsum en entorns urbans, que han suposat la concessió de 23,5 milions d'euros i una inversió generada de fins a 55,7 milions d'euros. Amb aquestes ajudes s'han subvencionat 47,2 MW de potència i, actualment, hi ha en tramitació prop de 68 MW més de renovables.

El conseller Juan Pedro Yllanes ha destacat que, pròximament, s'instal·laran 82 MW més de potència. "L'autoconsum és la millor eina per abaratir la factura del llum, a més de lluitar contra el canvi climàtic, i és per això que des del Govern estam fent un esforç per impulsar-lo en els espais urbans", ha manifestat. "Volem democratitzar l'energia i abaixar la factura del llum sense consumir territori", ha afegit.

Per altra banda, el director general d'Energia i Canvi Climàtic, Pep Malagrava, ha assenyalat que l'Institut Balear de l'Energia (IBE) ja té projectats 14,3 MW en uns 90 projectes, que suposaran una inversió de 21,2 milions d'euros. Actualment, l'IBE té en marxa unes 45 iniciatives, que suposen una inversió de quatre milions d'euros i que ajudaran a crear tres MW de potència.

stats