Política 17/05/2022

El Govern demana a l'Estat que delimiti les zones urbanes de baixes emissions

La Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica ha presentat cinc al·legacions al reial decret estatal que ho regula

ARA Balears
1 min
Cotxes circulant per la via de cintura de Palma.

PalmaLa Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica ha presentat cinc al·legacions al reial decret estatal que regula les zones de baixes emissions, entre les quals destaquen que s'estableixi una referència de la superfície mínima urbana delimitada per les zones de baixes emissions.

En aquest sentit, exemplifiquen que el reial decret podria indicar un percentatge mínim de superfície afectada respecte del total urbà o conurbà, segons han precisat aquest dimarts fons del Govern a l'ARA Balears.

L'etiquetatge del vehicle

Per altra banda, també demana al govern estatal que aquest reial decret indiqui una sèrie de restriccions mínimes de mobilitat que s'apliquin en funció de l'etiquetatge del vehicle.

D'aquestes cinc al·legacions, també destaca una petició que demana que el reial decret precisi que, a més de les ciutats de 100.000 habitants, també s'incloguin els territoris insulars en la delimitació de les zones de baixes emissions.

stats