Política 12/03/2019

El Govern defensa les consultes sobre la monarquia

El PP les equipara amb el referèndum català

M.ll.
2 min
La consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur, aquest dimarts en el Parlament.

PalmaLa consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur, ha defensat aquest dimarts en el ple del Parlament la consulta sobre la monarquia que es va dur a terme el passat 27 de febrer a la UIB. "La gent té dret a votar i manifestar-se, aquest és un dels pilars de l'estat de dret", ha dit la consellera.

El diputat del PP, Juan Manuel Lafuente, ha exigit un posicionament del Govern respecte d'això i ha fet palesa la preocupació del seu partit per aquest tipus de consultes populars, que ha equiparat amb el referèndum a Catalunya. "Defensar aquests referèndums, que tant de mal han fet a Catalunya, no és responsable. És deixar que les mentides simplistes calin entre la gent", ha dit Lafuente. "No volen que s'enfadin els socis separatistes del Govern, i és més fàcil continuar sense fer res que no demanar una prohibició, com tan bé han fet en altres àmbits", ha continuat el diputat del PP. "Les consultes il·legals en espais públics fan mal a la societat de les Illes Balears, i no volem el mateix mal que s'ha fet a Catalunya". Lafuente també ha reforçat la seva defensa de la monarquia enumerant països europeus amb monarquies parlamentàries.

Per la seva banda, Fanny Tur ha defensat la llibertat de càtedra de la UIB i l'autonomia dels municipis per dur a terme aquest tipus de consultes. "Els ajuntaments són sobirans i nosaltres no farem de policies", ha dit. "Per què els fa por la democràcia?", ha demanat Tur a Lafuente. La consellera s'ha mostrat contundent i ha manifestat la seva preocupació per la deriva del PP. "Tenc la sensació que volen implantar l'ordre preconstitucional", ha dit. La consellera ha volgut deixar clar que "la sobirania és del poble". "La gent té dret de circulació, de reunió, de manifestació, d'expressió... Són les bases de la democràcia", ha explicat. "És normal que la gent voti, balli, canti, faci piulades i es manifesti!", ha exclamat entre els aplaudiments dels diputats d'esquerres.

stats