Política 13/12/2018

L'equip de govern del Consell de Menorca decidirà demà el futur de la carretera

Els tres partits es reuniran per consensuar una posició sobre les rotondes a l'Argentina i Rafal Rubí després de publicar els informes interns contraris

Iván Martín
1 min
Els ponts de la carretera han dividit l'equip de govern del Consell a pocs mesos de la celebració de les eleccions.

MaóL’equip de govern del Consell Insular de Menorca decidirà demà, a la reunió de la Comissió de Seguiment del Pacte, la decisió que ha de prendre la institució en referència a les rotondes de l’Argentina i Rafal Rubí arran de la publicació aquest dijous dels informes sol·licitats en el ple de setembre al Departament insular de Mobilitat. Aquests informes tècnics que expressen el rebuig frontal a derruir les edificacions alçades en aquests dos punts de la xarxa viària menorquina.

En concret, l’informe recomana a l’equip de govern descartar derruir Rafal Rubí i apostar per una rotonda a nivell. El document es basa en arguments tècnics, econòmics i paisatgístics. Finalitzar l’estructura té un cost aproximat d’1,8 milions d’euros, mentre que demolir i construir una rotonda a nivell suposaria una despesa d’1,2 milions d’euros. D’altra banda, l’informe assegura que el projecte inicial no afecta l’entorn de les navetes. En canvi, pel que fa a l’Argentina, no hi ha consens entre els partits que configuren el pacte del Consell. Podem es va desmarcar de la idea inicial de derruir el pont, fet que avala la Comissió Balear de Medi Ambient.

La Conselleria insular de Mobilitat ha elaborat una proposta que ha de ser aprovada pel Consell Executiu. De tota manera, Secretaria i Intervenció del Consell Insular ha emès un informe desfavorable sobre el fet que aquesta decisió es pugui prendre mitjançant aquest òrgan.

stats