Política 21/08/2018

El Govern i el Cercle Economia treballaran junts per millorar el finançament i pactar un nou REB

La Conselleria manté la intenció que entri en vigor l'1 de gener del 2019

Efe/j.r.
1 min
L'executiva del Cercle Economia amb la presidenta del Govern, Francina Armengol, i la consellera d'Hisenda, Catalina Cladera.

PalmaLa Conselleria d'Hisenda i el Cercle d'Economia de Mallorca treballaran conjuntament per reduir el deute públic, millorar el sistema de finançament autonòmic i aconseguir el Règim Especial de Balears (REB). És el que han anunciat tant el nou president del Cercle, José María Vicens, com la consellera després que la nova junta de l'entitat s'hagi reunit aquest dimarts a migdia amb la presidenta del Govern, Francina Armengol, i Catalina Cladera al Consolat de Mar.

En declaracions posteriors a la reunió, Cladera ha dit que el Govern ha mantingut reunions amb l'administració central, i "també amb la ministra Montero", durant aquest agost. El calendari de trobades per aprovar el Règim Especial de Balears (REB) continua i la Conselleria manté l'objectiu que entri en vigor l'1 de gener del 2019. Cladera ha assegurat que feia 20 anys que no s'havia posat tanta energia per part de totes les institucions per negociar i treure endavant aquesta proposta.

La consellera ha recordat que els tres pilars del REB són l'aprovació del 75% de descompte per als residents, que ja està consolidat; l'aplicació de mesures fiscals per a les entitats de l'illa i la creació d'un fons d'insularitat per compensar la insuficiència de les ajudes públiques.

Valoració de la temporada

A més, la consellera també ha assegurat que Balears ha presentat unes "bones" dades durant aquesta temporada turística i ha remarcat que les Illes lideren el creixement del Producte Interior Brut (PIB) i l'augment de l'ocupació. No obstant això, ha indicat que és necessari equilibrar el sector turístic perquè sigui de qualitat i ha recordat que, per aconseguir aquest objectiu, es va crear l'impost de turisme sostenible.

stats