Política 27/02/2023

El Govern ja ha adjudicat tres milions per implantar 25.000 llits elevables en establiments turístics

La primera convocatòria d'ajudes prevista a la llei turística ha conclòs aquest dilluns amb 309 expedients, tot i que s'ha ampliat el termini fins al 28 d'abril

2 min
Una ‘kelly’ treballant

PalmaLa primera convocatòria d'ajudes per implantar llits elevables en els establiments turístics, com marca la normativa aprovada el passat maig, ha conclòs aquest dilluns amb 309 expedients, que sumen un total de tres milions d'euros, per cobrir el canvi de 25.000 llits. El Govern, però, ha ampliat el termini d'aquesta convocatòria fins al 28 d'abril, quan la tancarà definitivament, i es tornarà a treure una nova línia el mes d'octubre, coincidint amb el final de la temporada turística.

El conseller de Turisme i Treball, Iago Negueruela, s'ha mostrat "satisfet" pels resultats d'aquesta primera convocatòria. La normativa preveu arribar als 300.000 llits que existeixen a les Illes, però la normativa turística marca que els primers establiments a implantar els llits elevables han de ser els de major categoria, que en gran part representen aquests primers 25.000 llits.

L'Executiu s'havia compromès a un total de 60 milions d'euros (que finalment seran més) en ajudes al sector turístic, 15 dels quals específicament per als llits elevables. En aquest darrer punt, fins ara, segons ha detallat Negueruela, només se n'ha cobert una cinquena part (3 milions), per la qual cosa es destinarà el romanent de les convocatòries que vagin finalitzant per a les següents línies. Així, es preveu que al pròxim octubre siguin uns 12 els milions restants per a aquestes ajudes, fins a cobrir-ho tot.

Eficiència energètica

D'altra banda, aquest dilluns també ha conclòs la convocatòria d'ajudes per a l'eficiència energètica en els establiments turístics. En aquest cas, han estat 53 els expedients registrats per projectes que sumen 20,4 milions d'euros, tot i que la convocatòria era de 12,5 milions. "L'adjudicació serà del 100%", ha detallat el conseller. "Som la primera comunitat a posar aquesta convocatòria en marxa i concloure-la", ha afegit. Els projectes presentats poden arribar a suposar un 30% d'estalvi energètic en els diferents establiments.

stats