Política 24/03/2022

El GOB exigeix al Govern protegir els espais naturals del Ministeri de Defensa

Demana que s’arribi a un acord amb l'Estat per conservar aquelles zones que "han deixat de tenir interès militar i estan quasi abandonades"

ARA Balears
1 min
Vista del Puig Major.

El grup ecologista GOB ha demanat aquest dijous al Govern que arribi a un acord amb l'Estat per protegir els espais naturals de les Balears que són propietat del Ministeri de Defensa, ubicats en zones d'un "extraordinari valor ambiental".

En una nota de premsa, l'agrupació ha explicat que alguns d'aquests espais tenen instal·lacions que són utilitzades pel Ministeri de Defensa, com la base del Puig Major i el Cap del Pinar. "D'altres han deixat de tenir interès militar i estan quasi abandonades, amb una vigilància i un manteniment mínims", ha afegit.

Així mateix, ha lamentat que l'oferta immobiliària de "grans" espais naturals fins ara "ben" conservats i amb un "important" valor ecològic "podria tenir greus conseqüències urbanístiques, ambientals, paisatgístiques i socials". A més, ha remarcat que "fa mesos" que es publica en portals immobiliaris l'antiga bateria de costa del Cap Blanc, així com que s'han detectat obres de tancament en la bateria de costa de Rafeubetx.

És per això que insta l'Executiu balear a coordinar al costat del govern estatal la paralització "immediata" de l'oferta i de la possible venda d'espais naturals de l'illa que hagin estat desafectats pel Ministeri de Defensa i que tinguin valors mediambientals "rellevants".

Finalment, ha insistit en la necessitat d'impulsar un acord entre el Ministeri per a la Transició Ecològica i la Conselleria de Medi ambient i Territori per gestionar aquests espais i dotar-los d'instruments de gestió necessaris.

stats