Societat 27/10/2020

L'Ajuntament de Palma denuncia la impunitat de l'Exèrcit per construir dins d'una àrea natural

La regidora de Model de Ciutat critica que el Ministeri de Defensa edifiqui un poblat per fer maniobres militars al municipi

Ara Balears
1 min
L'Exèrcit comença a patrullar pel centre de Palma i els centres comercials

PalmaLa regidora de Model de Ciutat a l'Ajuntament de Palma, Neus Truyol, ha criticat l'actuació "unilateral" del Ministeri de Defensa per construir en una Àrea Natural d'Especial Interès (ANEI) un poblat perquè els soldats facin pràctiques de combat. La normativa actual permet que Defensa pugui fer projectes sense que hagin de passar per la Comissió Balear de Medi Ambient, el Govern o el Consistori afectat, però Truyol ha reclamat que les obres haurien de tenir l'aval d'aquestes institucions.

La regidora ha afirmat en una roda de premsa que Defensa hauria de complir les mateixes "regles del joc" que la resta de projectes d'urbanisme que es presenten als ajuntaments, especialment si es volen fer en espais naturals. Truyol també ha comentat que Palma és una ciutat pacifista i ha rebutjat les pràctiques de combat al municipi.

El poblat, segons va avançar Diario de Mallorca, es troba a la zona protegida de Son Sudereta, una finca aferrada a la urbanització de Son Vida. Les cases només serviran per fer maniobres de combat i, segons varen afirmar fonts de la Comandància de l'Exèrcit a Diario de Mallorca, els edificis no tenen teulades ni cap instal·lació elèctrica.

stats