Política 23/09/2013

La Generalitat Valenciana assegura que "ni va encarregar ni va pagar" el projecte Valencia Olímpica a l'Instituto Nóos

El projecte el van presentar el 2006 Iñaki Urdangarin i el constructor valencià i impulsor de Barcelona World Enrique Bañuelos

Europa Press
2 min

ValènciaLa Generalitat Valenciana no va pagar res pel projecte Valencia Olímpica que Iñaki Urdangarin i Enrique Bañuelos van presentar a través de l'Instituto Nóos i la Fundación Metrópoli al govern valencià l'any 2006. Així ho ha assegurat avui el secretari autonòmic d'Infraestructures, Territori i Medi Ambient, Victoriano Sánchez-Barcáiztegui, que ha assegurat que la conselleria valenciana d'Infraestructures "ni va encarregar, ni va contractar, ni va pagar" el projecte Valencia Olímpica.

El número dos d'Infraestructures així ho ha indicat durant la seva compareixença en la comissió de Medi Ambient, Aigua i Ordenació del Territori de les Corts Valencianes, en què ha tractat de respondre a les preguntes de l'oposició sobre el projecte que les fundacions Nóos i Metrópoli van presentar per construir un port esportiu i diverses instal·lacions als voltants del parc natural de l'Albufera.

El projecte Valencia Olímpica, presentat per aquestes dues fundacions, constava de més de 200 diapositives en les quals es detallaven diverses propostes, com un port esportiu; una Vila Olímpica amb 1.500 habitatges, així com un miler d'habitatges més associats a la 'Renovació de Pinedo i Passeig Fluvial'; un monorail que recorria la costa fins a les proximitats de Cullera, i 200.000 metres quadrats d'edificabilitat per a usos d'investigació, residencial, terciari i comercial.

Sánchez-Barcáiztegui ha matisat que "més que projecte va ser una idea inicial i un disseny" que van presentar Iñaki Urdangarin i Bañuelos –un dels principals promotors de Barcelona World– al llavors conseller d'Infraestructures, Esteban González Pons. La conselleria ja va dir a l'abril en el ple de les Corts Valencianes que "no s'havia produït cap pagament ni a l'Instituto Nóos ni a la Fundación Metrópoli", ha recordat.

El secretari autonòmic ha incidit que l'"única gestió" que es coneix és que hi va haver una reunió mantinguda pel conseller González Pons amb Urdangarin i Bañuelos. "No s'ha signat res sobre aquest projecte i no s'ha facturat cap quantitat a Vaersa –una empresa pública depenent de la conselleria– des del 2006 fins al 2013, ni la conselleria tampoc no ha abonat cap quantitat ni pel document que ens ocupa ni per cap altre a aquestes dues fundacions", ha afirmat.

stats