Política 15/03/2022

Garrido, sobre el cas de les menors tutelades: "Som l'única comunitat que ha actuat"

El PP titlla de "supèrbia i menyspreu" l'actitud de la presidenta del Govern amb la delegació europea que ha de venir a les Balears

1 min
La consellera de Presidència, Mercedes Garrido, avui dimarts al Parlament

PalmaLa delegació de la Comissió de Peticions del Parlament Europeu per entrevistar càrrecs del Govern balear amb relació a l'explotació sexual de menors tutelades encara treu coa. La consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, ha reivindicat aquest dimarts en la sessió de control del Parlament que les Balears "som l'única comunitat que ha actuat". "El Govern fa comptes col·laborar amb totes les administracions", ha afirmat.

El president de la Cambra, Vicenç Thomàs, amb un acord pactat amb tota la Mesa del Parlament, va negar la cessió d'una sala el 12 d'abril, ja que coincideix amb un ple, i la normativa impedeix utilitzar dependències parlamentàries en aquestes circumstàncies. "La presidenta del Govern, Francina Armengol, actua amb supèrbia i menyspreu", ha criticat la diputada del PP, Marga Duran.

Garrido ha recordat la investigació política i tècnica que es va dur a terme al Consell de Mallorca, de qui depèn l'Institut Mallorquí d'Afers Socials, i "el PP no va voler participar-hi". "Utilitzen una comissió totalment polititzada -la Comissió de Peticions- per una exministra de Mariano Rajoy, Dolors Montserrat", ha retret la consellera.

Duran ha criticat que no s'hagin fet dues comissions d'investigació sobre l'explotació sexual de menors tutelades. "Poden explicar per què s'han incomplert els terminis, amb dos mesos per obrir un expedient", ha assenyalat. "El 2018 el Consell de Mallorca va dir que s'havia de posar un centre específic per a aquestes nines, i van tardar tres anys", ha afegit.

La consellera d'Igualtat ha lamentat "l'intent de treure un rèdit electoral i fer un joc partidista" de la delegació europea. "Ha fet que es posin les nines en el focus en lloc de protegir-les, i són les víctimes en aquest cas", ha conclòs.

stats