Societat 07/03/2022

La missió europea per investigar els casos d'abusos a menors tutelats no es podrà reunir al Parlament

12 d'abril hi ha ple de la Cambra, cosa que impedeix autoritzar altres actes a les dependències de la institució

ARA Balears
1 min
El president del Parlament, Vicenç Thomàs

PalmaEl president del Parlament, Vicenç Thomàs, ha comunicat aquest dilluns a la Secretaria de la Comissió de Peticions del Parlament Europeu que el pròxim 12 d'abril no podrà utilitzar les dependències de la Cambra autonòmica per reunir-se amb autoritats de les Illes en el marc de la missió per investigar els casos d'abusos a menors tutelades.

Thomàs ha traslladat l'acord de la Mesa, reunida el passat 3 de març, i que argumenta, per una banda, que el dia previst hi ha sessió plenària. Això implica, segons les normes del Parlament, que no es pot autoritzar cap altre acte a les dependències de la Cambra.

A més, segons l'escrit de l'acord de la Mesa, el Parlament no disposa de cap certificació acreditativa del Parlament Europeu sobre un acord perquè les reunions de la comissió informativa s'hagin de fer a la Cambra autonòmica.

En la petició registrada la setmana passada, la cap de la Unitat de la Secretaria, Roberta Panizza, demanava una sala en el Parlament balear perquè la missió es reunís amb la presidenta del Govern, Francina Armengol, i la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, entre altres càrrecs.

stats