Política 08/03/2022

L'oposició carrega contra Thomàs per la negativa a cedir una sala per fer les entrevistes sobre les menors tutelades

El Pi titlla de "poc compromís" la posició de Thomàs i el PP posa en dubte la independència del president de la Cambra

2 min
El portaveu parlamentari del PP, Antoni Costa

PalmaL'oposició ha criticat aquest dimarts la negativa de la Mesa del Parlament a rebre una comissió informativa d'eurodiputats per entrevistar càrrecs del Govern i del Consell de Mallorca a les dependències de la Cambra amb relació a l'explotació sexual de menors tutelades per l'IMAS. El president del Parlament, Vicenç Thomàs, va comunicar aquest dilluns a la Secretaria de la Comissió de Peticions del Parlament Europeu que el 12 d'abril, el dia previst, hi ha un ple parlamentari, i el reglament impedeix utilitzar sales de la institució per a altres qüestions aquest dia.

"Sembla que hi ha poc compromís per dur a terme l'activitat", ha afirmat el portaveu d'El Pi, Josep Melià. "És un impediment més i una excusa en la línia de convertir el Parlament en una conselleria més", ha criticat el portaveu de Vox, Jorge Campos. El PP, per la seva banda, ha posat en dubte la independència de Thomàs. "Li hem demanat que ho decideixi de manera independent de l'Executiu, i creim que no ha succeït", ha apuntat el portaveu popular, Antoni Costa.

El president de la Cambra s'ha justificat aclarint que no és una decisió seva, sinó del conjunt de la Mesa, "on hi ha cinc grups parlamentaris". Així, la resposta al Parlament Europeu "ha estat pactada" entre tots els membres de la Mesa. "Les normes diuen que no es poden cedir espais els dies de ple", ha remarcat.

A més, Thomàs ha assenyalat que "les relacions institucionals s'han de fer d'una altra manera", amb relació al fet que el Parlament balear no ha rebut una certificació acreditativa de la Comissió de Peticions europea, sinó una sol·licitud administrativa. "No hem de convertir en relacions institucionals un fet administratiu", ha exposat.

Quant a l'ús d'un espai del Parlament per fer les entrevistes, és un fet reclamat per partits de l'oposició, però el president de la Cambra ha apuntat que "mai s'ha fet". "No és funció nostra analitzar això", ha puntualitzat.

stats