Política 22/02/2022

Francina Armengol: "El nostre model turístic està consensuat amb una majoria social"

El PP critica que la llei turística neix "sense cap consens" i afirma que la presidenta "està quedant tota sola"

Miquel Crespí
2 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol

PalmaLa llei turística encara provoca discussions entre el Govern i el principal partit de l'oposició. Aquest dimarts el PP ha repetit la pregunta de la setmana passada, sobre si el decret llei aprovat per l'Executiu està consensuat amb els distints sectors, després de les crítiques que ha rebut aquesta setmana des del sector hoteler i el lloguer turístic. "El nostre model turístic està consensuat amb una majoria social", i "el que no està consensuat ja hem explicat per què", ha afirmat la presidenta del Govern, Francina Armengol, referint-se, sobretot, a la congelació de places turístiques, aprovada com a decret llei per evitar un efecte crida en la compra de places.

"No ho han consensuat amb els hotelers, ni el lloguer turístic, ni els consells insulars o els ajuntaments", ha criticat el portaveu popular, Antoni Costa. "Està tota sola, només té els socis radicals. Aposta per la ideologia abans que el consens", ha continuat. Costa ha posat el focus en el decreixement turístic: "És un atac directe al benestar dels ciutadans; va mal encaminada".

Per la seva banda, Armengol ha tornat a retreure que el PP, quan governava, "va aprovar tres decrets llei turístics sense que els partits poguessin fer-hi aportacions", i "apostant pel creixement de places i d'altures". Amb tot, el punt de conflicte entre el principal partit de l'oposició i el PSIB s'ha centrat en el decreixement turístic. El dia que es va anunciar el decret, el portaveu popular ja va apuntar que aquest punt comportava "un discurs perillós", afirmant, com ha fet avui, que els altres àmbits com la circularitat o la sostenibilitat "els veim amb bons ulls".

A més, la presidenta del Govern ha recorregut a distints temes per estrènyer el PP. "Continuaran blanquejant la ultradreta? Investigaran la presumpta corrupció d'Isabel Díaz Ayuso?", ha demanat Armengol en el seu darrer torn d'intervenció, introduint també la llei educativa que s'aprova aquest dimarts al Parlament. "Consolidam el model que aposta per l'FP, diferent de vostès, que són els de la crispació i el TIL", ha assenyalat.

stats