Política 31/05/2023

Els fornellers s'hauran de desplaçar al Mercadal per votar a les eleccions generals

La coincidència amb les festes patronals suposa un problema de seguretat i logístic

Iván Martín
1 min
Un Jaleo de festes de Sant Antoni, a Fornells.

MAÓLa convocatòria d'eleccions generals anticipades agafà per sorpresa tots els ciutadans del Mercadal i Fornells, ja que el 23 de juliol se celebra el segon dia de les festes patronals de Sant Antoni (Fornells), on els cavalls i la pomada són els principals protagonistes.

L'ajuntament del Mercadal ha comunicat a la Junta Electoral la decisió, presa conjuntament amb la Junta Local de Fornells, de desplaçar les dues taules de votació al Mercadal, amb l'objectiu de facilitar la logística en matèria de seguretat i que els comicis no es vegin alterats per les festes.

Així, els fornellers hauran de desplaçar-se nou quilòmetres per exercir el dret a vot. A més, totes les taules del Mercadal també es mouran, es traslladaran de l'ajuntament i l'edifici de Can Àngel fins al Centre de Convencions, on mercadalencs i fornellers acabaran votant. Cal recordar que, a banda dels residents de Fornells, els veïns de les urbanitzacions turístiques també estan citats a les urnes del nucli costaner.

La decisió l'ha presa el batle en funcions, el socialista Francesc Ametller, i la seva companya de partit també en funcions Lali Garriga, com a presidenta de la Junta Local de Fornells. La decisió no ha agradat al PP, ja que Fornells suposa un viver de vots i temen que això pugui alterar el resultat final. Per la seva banda, els populars alerten que les persones grans tindran dificultats per votar, i tal com assegura el portaveu del PP, Tòbal Pons: "Els controls d'alcoholèmia poden dissuadir diverses persones que vulguin desplaçar-se al Mercadal".

stats