Política 25/10/2018

Menorca no es quedarà sense vols a Madrid perquè Foment licitarà un segon concurs

El nou concurs es durà a terme el mes de Novembre i tot apunta que Air Nostrum veuria amb més bons ulls un segon concurs amb un augment de la subvenció

Ivan Martín
1 min
Malgrat la negativa d'Air Nostrum l'OSP entre l'illa i la capital de l'Estat espanyol sembla que estarà coberta abans de finals d'any.

MaóEl Ministeri de Foment, a través de la Direcció General d’Aviació Civil, licitarà per la via d’urgència un segon concurs d’adjudicació per cobrir la ruta d’Obligatorietat de Servei Públic (OSP) Menorca-Madrid. L'única companyia que s’havia presentat al concurs inicial, Air Nostrum, ha rebutjat les condicions del plec establertes, de manera que el procés ha quedat desert. Segons han confirmat fonts de la filial d’Iberia a l’ARA Balears, la subvenció d’1,2 milions d’euros per als 16 mesos de servei es consideren “insuficients”.

La reacció no s’ha fet esperar i el Govern balear sol·licitarà al Ministeri de Foment un concurs de licitació amb caràcter d’urgència amb l’objectiu de finalitzar l’adjudicació abans de final d’any perquè l’operativa d’Air Nostrum pugui donar el servei a partir de l’1 de gener. En qualsevol cas, la companyia, en una mostra de bona voluntat, continua venent els bitllets més enllà del primer de gener. Una vegada es liciti l’OSP, Air Nostrum tornarà a presentar-se per gestionar el servei.

Segons fonts institucionals, l’augment econòmic a la licitació podria elevar-se 200.000 euros. El nou plec d’aquest procés s’anunciarà al Butlletí Oficial de l’Estat pròximament. Les condicions de millora seran les mateixes que les ja anunciades pel Govern balear i es rebaixarà la tarifa de referència de 130 a 110 euros i s'incrementaran les freqüències.

stats