Política 16/10/2014

El jutge imposa fiances de 16 milions a Blesa i 3 milions a Rato per les targetes 'black'

Els expresidents de Caja Madrid hauran de dipositar una quantitat equivalent al que es va carregar a les targetes opaques de l'entitat

Ara
1 min
RELLEU AL CAPDAVANT D'UNA ENTITAT AMB PROBLEMES Miguel Blesa (esquerra) va ser substituït per l'exministre d'Economia del PP Rodrigo Rato en la presidència de Caja Madrid el gener del 2010. Rato va liderar la conversió en Bankia i va acabar apartat de la gestió quan el banc va ser nacionalitzat.

MadridEl jutge de l'Audiència Nacional Fernando Andreu ha imposat una fiança de tres milions d'euros a Rodrigo Rato i de 16 milions d'euros a Miguel Blesa d'acord amb la petició feta per part de la Fiscalia Anticorrupció pel cas de les targetes opaques amb les quals els directius de Caja Madrid van efectuar pagaments de 15,5 milions d'euros.

El jutge els ha donat tres dies hàbils perquè dipositin la quantitat, que inclou tant la responsabilitat civil com les multes que els puguin acabar imposant als dos expresidents de Caja Madrid i Bankia. Si no ho fan, es procedirà a l'embargament dels seus béns.

Per calcular les fiances s'ha tingut en compte els diners que durant el seu mandat com a presidents de l'entitat es va gastar de forma presumptament il·lícita amb les targetes 'black' més el 25% mínim addicional que recull la llei que es pot imposar com a sanció en aquests casos.

Les conductes dels imputats podrien tipificar com a delicte continuat d'administració deslleial, una conducta que sanciona els administradors d'una societat quan tenen conductes que inclouen amb abús de les funcions pròpies del seu càrrec. Els dos imputats tenen de termini fins dimecres que ve per dipositar els diners.

Els dos exbanquers han declarat davant el jutge Andreu com a imputats durant una mica menys d'una hora per l'escàndol de les targetes opaques, amb les quals 83 exconsellers i exdirectius de l'entitat van carregar 15,5 milions entre 1999 i 2012, dels quals 15.250.000 van ser sufragats per Caja Madrid i la resta per Bankia.

stats