Política 16/11/2016

Jorge Fernández Díaz acabarà cobrant més de 6.000 euros mensuals com a president d'una comissió

Com que segueix sent diputat no té dret a cobrar els dos anys de sou com a exministre

Ara
1 min
El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, durant una compareixença a la comissió d'Interior del Congrés

BarcelonaL'exministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz ha trobat la manera de cobrar els 1.431 euros mensuals extres com a president d'una comissió del Congrés. Després de la negativa dels grups de l'oposició a acceptar el seu nomenament com a president de la comissió d'exteriors, el PP l'ha acabat recol·locant en una comissió menor però amb el mateix salari.

Fernández Díaz cobrarà 6.069 euros bruts mensuals pel seu nou càrrec a la comissió de Peticions. El salari inclou 2.814 euros que es fixen per a cada diputat del Congrés, els 1.824 euros per haver estat escollit per la circumscripció de Barcelonai els 1.431 pel seu càrrec de president de comissió. A més, podrà optar a tenir un assistent personal i a la flota de cotxes que el Congrés té a disposició dels presidents de les comissions.

També gaudiran d'aquest complement salarial l'exministre José García Margallo, que aquest dimecres ha estat escollit president de la Comissió Mixta de Seguretat Nacional i l'exportaveu socialista Soraya Rodríguez, que ocuparà la presidència de la Comissió Mixta de la UE. Rodríguez ocupa el càrrec que teòricament estava reservat per al socialista català José Zaragoza, a qui el PSOE ha decidit deixar fora de la presidència com a represàlia per l'actitud del PSC durant la investidura de Mariano Rajoy.

Fernández Díaz no cobrarà com a exministre

En acceptar el salari a les Corts, Jorge Fernández Díaz, quedarà inhabilitat per rebre la indemnització de dos anys de sou a la que tenen dret tots els exministres en sortir de l'executiu, ja que aquest complement és incompatible amb l'escó de diputat.

stats