Política 04/08/2019

Felip VI, sobre el bloqueig polític a l'Estat: "Cal trobar una solució abans d'anar a unes noves eleccions"

El monarca ha explicat que els contactes són "permanents" amb la presidenta del Congrés

Ara
2 min
Felip VI i la seva filla, Leonor, als jardins del Palau de Marivent, on la família reial ha posat per la premsa en la tradicional sessió fotogràfica d'estiu

Barcelona"Cadascú fa la seva avaluació de la investidura fallida", ha apuntat Felip VI, tot i que ha etzibat: "Cal trobar una solució abans d'anar a unes noves eleccions". Amb aquesta contundència s'ha expressat el monarca espanyol sobre la situació de bloqueig polític a l'Estat des del tradicional posat al Palau de Marivent, a Palma.

"Esperem que hi hagi marge perquè els partits que tenen la confiança dels ciutadans després de les eleccions puguin trobar una solució", ha reflexionat Felip VI, que ha matisat: "En cas que no pugui trobar-se, hi ha una sortida dins del marc constitucional". No obstant això, el cap de l'estat s'ha mostrat optimista i ha augurat que "en dos mesos", en al·lusió a la segona sessió d'investidura, prevista per al mes de setembre, "encara pot sorgir la notícia".

En aquest sentit, Felip VI ha defensat que des de la investidura fallida de Pedro Sánchez "l'activitat política no ha parat", referint-se als contactes amb la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, que ha confirmat que "són permanents".

Així s'ha expressat Felip VI des dels jardins del Palau de Marivent, a Palma de Mallorca, acompanyat de la reina Letícia i de les seves dues filles, Leonor i Sofia. Més enllà del període vacacional, el monarca es reunirà amb la presidenta del govern balear, Francina Armengol, així com amb el president del President, Vicenç Thomàs. A més, aquest dilluns rebrà al Palau Reial de l'Almudaina les principals autoritats de l'illa de Mallorca.

Represa de les negociacions

"Era bo que els polítics es prenguessin alguns dies", ha considerat Felip VI, que rebrà el president espanyol en funcions, Pedro Sánchez, dimecres a Marivent, en el tradicional despatx d'estiu. La trobada s'efectuarà enmig de la ronda de contactes que el líder socialista està fent amb partits i col·lectius socials després que fracassés l'intent del govern de coalició amb Podem.

Com també va passar l'estiu del 2016, després de les dues investidures fallides, aleshores de Mariano Rajoy i Pedro Sánchez, el monarca espanyol ha recordat que "és un estiu atípic" i que "ja hi tenen experiència".

stats