Crisi de Vox a les Illes Balears
Política 31/01/2024

Feijóo desitja que la "implosió" de Vox a les Balears se solucioni per no trencar l'estabilitat del Govern Prohens

La crisi de la ultradreta a les Illes es continua agreujant amb la publicació d'un informe de la presidenta del partit a les Balears, en el qual carrega contra Jorge Campos

ARA Balears
2 min
El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, en una roda de premsa ahir.

PalmaEl líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha manifestat aquest dimecres que espera que Vox solucioni el seu "problema intern" a les Balears després d'haver "implosionat" perquè, tal com ha dit, seria un "disbarat trencar l'estabilitat" del Govern autonòmic presidit per la popular Marga Prohens. En una entrevista a Antena 3 recollida per Europa Press, el gallec ha dit que quan hi ha problemes interns "la resta de partits hem de ser cauts i respectuosos", però el que és evident, ha afegit, "és que no es pot posar en qüestió la governabilitat a les Balears". A més, Feijóo ha subratllat que Prohens és una "molt bona presidenta" i ha dit que "és una sorpresa positiva tornar al sentit comú a les Illes Balears", en al·lusió a la victòria del PP a les Illes després del Govern presidit la legislatura passada per la socialista Francina Armengol, ara presidenta del Congrés.

Aquesta setmana ha arrancat amb una crisi de Vox a les Balears, després que fossin expulsats del grup parlamentari la presidenta del partit a les Illes, Patricia de las Heras, i el president del Parlament, Gabriel Le Senne. Dilluns mateix, el secretari general de Vox, Ignacio Garriga, va expressar el seu suport a aquests dos dirigents apartats del grup a les Balears i va anunciar l'expulsió dels altres cinc diputats autonòmics, que van intentar fer-los fora "unilateralment".

Pel que fa a la governabilitat de les Illes, cal recordar que el PP va signar un acord d'investidura de 110 punts amb Vox i amb l'actual portaveu del grup parlamentari, Idoia Ribas, en concret. Però una vegada el partit d'extrema dreta ha quedat trencat, amb el grup parlamentari de Vox enfrontat amb l'executiva estatal del partit, aquest acord queda en dubte.

Aquest dijous, a més, la crisi de Vox a les Balears ha continuat agreujant-se apuntant directament al diputat per les Illes al Congrés, Jorge Campos, directament, que s'havia mantingut al marge de la situació fins ara. En concret, s'ha fet públic un informe intern que la líder de l'executiva provincial de Vox, Patricia de las Heras, va enviar a Madrid. En aquest document, De las Heras acusa Campos d'enriquir-se a través de contractes del partit, de gravar les converses amb el líder de Vox, Santiago Abascal, i de voler "desestabilitzar" la formació contínuament. L'informe es va enviar en plenes negociacions per la investidura de Marga Prohens.

En el text, De las Heras demanava a la direcció de Vox que Campos "no recuperi el control del partit, ni el càrrec de portaveu parlamentari, ni formi part del govern, perquè suposaria la sentència de Vox Balears per tornar al cortijo de Jorge [Campos] i Montse [Amat], amb una infinitud de dimissions" i afectaria la integritat de la llista municipal de Vox Palma.

stats