Crisi de Vox a les Illes Balears
Política 29/01/2024

La direcció estatal de Vox expulsarà els cinc diputats díscols del partit a les Balears

El secretari general del partit, Ignacio Garriga, els acusa d'actuar "unilateralment" i per "ambició personal"

2 min
El secretari general de Vox, Ignacio Garriga.

PalmaLa direcció estatal de Vox ha expressat el seu suport al president del Parlament, Gabriel Le Senne, i la cap del partit a les Illes, Patricia de las Heras, que el grup parlamentari a les Balears ha expulsat aquest dilluns, segons ha informat Europa Press. De fet, ha anunciat que proposarà l'expulsió del partit dels cinc diputats díscols. Així ho ha manifestat el secretari general de Vox, Ignacio Garriga, després de ser demanat per la crisi del partit d'extrema dreta a les Balears. Segons ha explicat Garriga, els dos dirigents apartats tenen tot el suport de la direcció estatal de Vox. A més, el secretari general ha carregat contra els cinc diputats del grup per "actuar de manera unilateral" i "moguts per una ambició personal".

Vox Balears ha informat aquest dilluns de l'expulsió del president del Parlament, Gabriel Le Senne, i de la diputada i presidenta del partit al territori, Patricia de las Heras. La decisió implica que Le Senne deixarà de ser el líder de la Cambra, ja que l'article 38 del reglament estableix que els membres de la mesa cessin en el seu càrrec quan deixen de formar part del seu grup parlamentari. "El nostre grup ha decidit per majoria absoluta expulsar els diputats Patricia de las Heras i Gabriel Le Senne per circumstàncies internes d'aquest grup, per aconseguir la millor organització possible, la millor unitat possible, amb la finalitat de continuar avançant", ha dit la diputada Idoia Ribas sobre l'expulsió.

Els cinc diputats que queden en el grup parlamentari de Vox a les Balears i que seran expulsats del partit són: la portaveu, Idoia Ribas; el portaveu adjunt, Sergio Rodríguez; Agustí Buades, Manuela Cañadas i María José Verdú.

Jorge Campos comparteix la decisió estatal i assegura que continuarà lluitant per "aturar el colpisme socialista"

Per la seva banda, el diputat de Vox per les Balears al Congrés, Jorge Campos, ha dit que fa un any que va deixar la presidència de Vox Balears i que des de llavors no té cap responsabilitat orgànica en el partit. Ha explicat que comparteix el posicionament de la direcció estatal de Vox després que el grup parlamentari de Vox Balears hagi registrat la petició d'expulsió dels diputats díscols. Campos ha assenyalat que després d'encapçalar la llista autonòmica i les eleccions el passat 28-M, i "havent aconseguit triplicar el resultat de Vox a les Balears", va ser nomenat candidat per les Balears al Congrés. El diputat ha afegit que des del passat 23-J està centrat en la seva feina com a diputat estatal. "No dirigesc el grup parlamentari balear", ha insistit Campos. "Continuarem lluitant per aturar el colpisme socialista dirigit per Sánchez", ha escrit, per després afegir: "Aquí ens ho jugam tot".

stats