POLÍTICA
Política 05/07/2013

L'Estat inicia els tràmits per retornar el iot del rei als empresaris que l'hi van regalar

El consell de ministres dóna llum verda perquè el iot 'Fortuna' deixi de ser part de Patrimonio Nacional i sigui retornat a la Fundació Turística i Cultural de les Illes Balears

Ara
1 min

BarcelonaEl consell de ministres ha donat llum verda aquest divendres als tràmits per desafectar de Patrimonio Nacional el iot 'Fortuna' per tal que sigui retornat als empresaris que van regalar el vaixell al rei d'Espanya. Va ser el mateix monarca qui va renunciar a l'ús del iot com a gest lligat directament a la situació de greu crisi econòmica i després dels escàndols que havia protagonitzat. I, davant la renúncia, els empresaris que l'hi van regalar en van demanar la devolució.

Segons ha explicat en roda de premsa la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, l'Advocacia de l'Estat ha considerat "procedent" la devolució del iot a la Fundació Turística i Cultural de les Illes Balears tenint en compte que ja no es destinarà al fi per al qual va ser cedit. Ara serà Patrimonio Nacional qui haurà de seguir la tramitació per fer efectiu el retorn del iot a la Fundació.

stats