Política 01/06/2020

Esquerra Unida es desmarca de Podem i vota en contra del decret de reactivació econòmica

La formació vol que aquesta normativa es tramiti com a projecte de llei

Maria Llull
1 min
El coordinador d'Esquerra Unida a les Balears, Juanjo Martínez, en el centre de la imatge

PalmaEsquerra Unida ha anunciat aquest dilluns el seu vot en contra del decret 8/2020 de reactivació econòmica que el Parlament sotmetrà a validació dimarts. D'aquesta manera, el diputat de la formació per Menorca, Pablo Jiménez, que forma part del grup parlamentari d'Unides Podem, s'ha desmarcat del partit morat i ja ha emès el vot negatiu. "Fa una setmana que negociam amb el Govern. La seva intenció era que canviàssim el nostre vot sobre aquest decret, que minva els drets ambientals", ha explicat el coordinador d'Esquerra Unida a les Balears, Juanjo Martínez.

Segons ha explicat Martínez, "no ha estat possible arribar a un acord". "El nostre diputat és a Menorca i ja ha emès el seu vot en contra del decret i a favor de la tramitació parlamentària", ha continuat el coordinador, qui ha argumentat que el seu partit no ha pogut "participar en la redacció" de la norma i que el Govern "no està disposat a canviar-ne res". "Ho discutirem al Parlament exercint el nostre dret democràtic", ha continuat.

Martínez ha criticat que aquesta norma "va en contra dels drets ambientals i d'anar cap a una diversificació econòmica". "Aposta per més del mateix: construcció, turisme i desprotecció ambiental", ha dit.

Així i tot, el coordinador d'Esquerra Unida ha destacat que el vot del seu diputat en contra del decret no romp cap acord amb Podem, ja que es va pactar que Pablo Jiménez tingués llibertat de vot. "Quedarem dins el grup parlamentari d'Unides Podem i esperam poder coincidir amb ells en un futur". Sobre el fet que fos precisament el vicepresident Juan Pedro Yllanes (Podem) qui presentà algunes de les principals mesures del decret, Martínez s'ha limitat a assenyalar que "va caure malament".

stats