Política 24/11/2020

El govern espanyol redueix els vols de servei públic entre Menorca i Madrid

El Ministeri de Transports ha pres aquesta decisió per la baixa demanda que hi ha

Ivan Martín
1 min
La pandèmia del coronavirus ha provocat la davallada de la demanda per connectar Menorca amb Madrid.

MaóEl Ministeri de Transports del govern espanyol ha reduït de dues a una freqüència diària l'Obligatorietat de Servei Públic (OSP) entre Menorca i Madrid, amb l'objectiu d'adaptar-se a la demanda real existent. Així ho ha especificat aquest dimarts en l'apartat de les disposicions generals del Butlletí Oficial de l'Estat (BOE). En aquesta comunicació, es detalla que, temporalment i fins que es recuperin les noves condicions de servei públic de la ruta Menorca-Madrid, hi haurà una freqüència diària (dos vols) durant tot el període.

En concret, el primer vol sortirà de Menorca entre les 7.00 i les 8.00 hores, i el darrer de la tarda de Madrid, entre les 20.00 i les 21.00 hores, cada dia de la setmana. A més, la capacitat mínima oferida durant tot el període d'operacions serà de 37.000 seients. La Direcció General d'Aviació Civil realitzarà un seguiment de les condicions, com també de la recuperació de la demanda i l'adequació dels serveis a la demanda existent. D'aquesta manera, informarà periòdicament la Comissió Mixta per analitzar i proposar, si s'escau, possibles canvis a les condicions de l'OSP, sempre en funció de l'evolució de la pandèmia i de la mateixa operativa de la ruta.

El Ministeri de Transports ha pres aquesta decisió d'acord amb la caiguda "dràstica" del nombre de viatgers i la reducció de rutes i operacions per part de les companyies aèries. De fet, el govern espanyol preveu que l'any 2020 es tancarà amb una caiguda global del 70% del passatge, i les reserves per als pròxims mesos fregaran el 30%, en relació amb els mateixos mesos de l'any passat.

stats