Política 28/05/2019

Un error en el recompte pot donar la batlia d'Eivissa al PSOE

Fonts del PP d’Eivissa assenyalen que podria ser una errada a l’hora de passar les dades a les PDA

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu de l'ARA Balears

PalmaEl PSOE creu que ha guanyat la batlia d'Eivissa, ja que hi ha hagut un error en el recompte de les paperetes de diferents taules, segons ha informat 'Diario de Ibiza'. Els socialistes afirmen al mitjà eivissenc que s'han adjudicat erròniament 1.099 vots a Proposta per Eivissa.

Si aquesta situació es confirma oficialment, hi hauria un gir als resultats de l'Ajuntament d'Eivissa, ja que el PSOE passaria a tenir tres regidors més dels inicialment adjudicats i arribaria a tenir-ne nou, que, sumats als dos obtinguts per Podem, donaria a Rafa Ruiz la victòria i la reelecció en el càrrec. A més, indica 'Diario de Ibiza', Proposta per Eivissa, Vox i Ara Eivissa quedarien sense representació.

La senadora socialista Patricia Abascal ha confirmat que la formació ha detectat que hi ha "errors", ja que "s'adjudiquen els vots del PSOE de Vila a la formació Proposta per Eivissa (PxE)", ha dit. Des del PSOE han assegurat que són un miler de vots els que no coincideixen entre la plantilla de l'escrutini amb les dades que va fer el Ministeri de l'Interior a l'aplicació digital, a través de la qual es podien veure els resultats de la nit electoral.

Fonts del PP d’Eivissa assenyalen que podria ser una errada a l’hora de passar les dades a les PDA i el president del PP d'Eivissa José Vicente Marí ha apel·lat a la prudència i ha dit que “demà hi haurà recompte general i es veurà. És millor esperar”.

stats