Política 02/05/2019

Ensenyat: "Podem fer història i reeditar un gran pacte d'esquerres a les Balears"

La formació ecosobiranista ha explicat les seves prioritats per tal d'assumir un acord de governabilitat

Ara Balears
1 min
Miquel Ensenyat i Bel Busquets

Palma"Les prioritats de MÉS per Mallorca per revalidar un govern d'esquerres són clares i giren al voltant de tres eixos: canvi de model econòmic, refermar els serveis públics i implicar la ciutadania en els Acords pel Canvi". El candidat a la presidència del Govern, Miquel Ensenyat, ha presentat així les prioritats de MÉS per Mallorca per reeditar govern.

En roda de premsa, Ensenyat ha assenyalat que "podem fer història i reeditar un gran pacte d'esquerres a les Balears", per continuar amb el canvi i "prioritzar les polítiques que duen el segell de MÉS per Mallorca". El també president del Consell ha assenyalat la necessitat d'apostar per un model inclusiu, de diàleg i que prioritzi els drets de les persones.

A més, ha afirmat que, a banda de reeditar el Pacte a Mallorca, estan oberts al diàleg per extrapolar aquest acord d'esquerres a escala balear. Quant a la pregunta si acceptarien dialogar amb El Pi si es necessitàs el seu suport per governar, Ensenyat ha assegurat que "es pot dialogar, però amb aquestes prioritats". "Hi ha qüestions urgents en què crec que ens podem entendre tots", ha afegit.

Per la seva banda, la candidata al Consell, Bel Busquets, ha assegurat que la "màxima prioritat" serà que el Govern "sigui el govern de les persones". La número u a la institució insular ha enumerat les prioritats per revalidar el govern d'esquerres, entre les quals ha subratllat l'"aposta clara pel diàleg i una condemna ferma del 155", la reforma del finançament autonòmic per millorar els serveis públics i l'impuls d'un canvi de model econòmic.

stats